Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival

Zöldfűszeres ricottával töltött csirkemell paradicsomos gnocchival Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 60 perc

Diétás karácsonyi keksz

Diétás karácsonyi keksz Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Vaníliapudingos cupcake

Vaníliapudingos cupcake Fő kategória: desszertek
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

2016.01.18.

Csokitorta meggyel és kókuszreszelékkel

A legjobb csokitorta recept, amivel találkoztam. A dupla csoki ellenére mégis egy könnyű desszertet kapunk. A krém könnyű, nem túl édes, nem túl vajas. A piskóta nem száraz, kellemesen lágy. Egy szelet után jön a következő. Ellenállhatatlan, ettől álmodni sem lehet jobbat.

Hozzávalók (25 cm átmérőjű tortaformához):

a tésztához:

120 g Rama margarin

220 g porcukor

1 csipet só

6 db tojás

130 csokoládé (50%-os kakaótartalmú) Pl.: Szerencsi

130 g búzafinomliszt (Nagyi titka)

 

a krémhez:

230 g Rama margarin

100 g cukrozatlan kakaópor Pl.: Szerencsi

1 csipet só

160 porcukor

1 kk. vanília aroma

2 dl habtejszín (30 %-os, nem növényi, Pl.: Oké habtejszín)

10 g habfixáló

 

20 szem magozott meggy

díszítésének: kókuszreszelék

 

Elkészítés:

 

A tészta elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 30 percig sütjük.

 

Ha kész, akkor teljesen kihűtjük. Leválasztjuk róla a sütőpapírt és kétfelé vágjuk.

 

A krém elkészítése:

1. A vajat felolvasztjuk és robotgéppel összekeverjük a porcukorral

2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót és a vanília aromát.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

 

Tippek a tejszín kemény habbá veréséhez:

1. A tejszínhab legyen hideg (min. 3 órát legyen hűtőben a habbá verés előtt)

2. A habverőt és a tálat is hűtsük be, mielőtt nekilátnák a habverésnek

3. Tegyünk bele egy csipet sót

4. Tegyünk bele habfixálót

5. Nagyon sokáig kell verni (érdemes robotgéppel közepes fokozaton), ne adjuk fel az elején!

 

Összeállítás:

Az egyik tortalapot megkenjük a krém felével.

Belenyomkodjuk a meggyet. Majd ráhelyezzük a másik tortalapot.

A krém másik felét rákanalazzuk és egyenletesen elkenjük a tetejét és az oldalát is, teljesen bevonva a tortát.

A végén csúcsosokat csinálunk a tetején lévő krémből.

Meggydarabokat teszünk bele és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Elfogyasztásig tartsuk hűtőben.

vissza

Hozzászólások