Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Narancsos tiramisu limoncelloval

2014.12.12.

Narancsos tiramisu limoncelloval

Sokféle tiramisu receptet találhatunk. Ezt a receptet azért ajánlom, mert nem tartalmaz nyers tojást, így pár nap múlva is fogyasztható (ha egyáltalán marad belőle). A narancsos ízvilág pedig kitűnő karácsonyi pohárkrém szereppel ruházza fel ezt a nagyszerű desszertet.

Hozzávalók (6-8 személyre):

750 g mascarpone

200 ml habtejszín

350 g kristálycukor

2 db narancs

400 ml erős főzött kávé (espresso)

200 ml limoncello

400 g babapiskóta

Elkészítés:

1.  Főzzünk le 400 ml kávét és hagyjuk kihűlni.

2. A mascarponét egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a habtejszínt és habverővel kemény habbá verjük.

3. Hozzáadjuk a cukor felét, a 2 narancs reszelt héját és az egyik narancs kifacsart levét. Átkeverjük.

4. A meleg kávéhoz adjuk a maradék kristálycukrot és feloldjuk benne. Majd ha kihűlt a kávé, akkor hozzáadjuk a limoncellot is.

5. A babapiskótát tehetjük egy nagyobb jénai tálba, vagy pohárba is. A sorba tett babapiskótát alaposan meglocsoljuk a limoncellos kávéval, majd egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután ismét egy sor babapiskóta következik kávéval átitatva, majd legvégül krém.

A krémbe tehetünk gyümölcsöket is (pl. banán, eper stb.)

Az egészet minimum három órára hűtőbe tesszük. Tálalásnál kakaóporral szórjuk meg a tetejét.

vissza

Hozzászólások