• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Papsipka (túrós batyu)

2015.10.30.

Papsipka (túrós batyu)

Családunkban nagy kedvenc ez a sütemény, melyet általában kemencében készítünk el. Kaporral vagy kapor nélkül is megsüthetjük, biztosan nagy sikert fog aratni.

Hozzávalók (20-25 db-hoz):

A tésztához:

500 g búzafinomliszt

3 dl tej

25 g élesztő

85 g cukor

2 tojássárgája (+ 1 a kenéshez)

8 ek. étolaj

1 csipet só

a töltelékhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

120 g porcukor

ízlés szerint kapor

tehetünk bele még mazsolát vagy reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is

 

Elkészítés:

1.  Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, és a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a többi tejet, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a cukrot és az olajat. Ezután gyúrás, dagasztás következik, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót villával áttörjük. Finomra vágjuk a kaprot (ha teszünk bele).

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral szintén habosra keverjük. Hozzáadjuk a túróhoz a tojásos porcukrot, a kaprot és a fehérjehabot.

4. A megkelt tésztát kettéválasztjuk. Az egyik cipót 30x40 cm-es téglalapra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle.

Egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a tészta közepére, majd az egymással szemközti tésztacsúcsokat egymásra hajtjuk és kicsit meg is pödörjük. Az így elkészített batyukat tojássárgájával megkenjük.

5. Ha nem kemencében sütjük, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 C fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!