• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Szőlővel töltött sült alma

2016.09.21.

Szőlővel töltött sült alma

Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel

Hozzávalók (3 adag)

3 db alma

2 ek. méz

1 tk. vaj

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

őrölt kardamom

2 marék dió

2 marék szőlő

Elkészítés:

1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.

2.  Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.

3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.

Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.

4.  Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!