Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Elkészítési idő (perc): 20
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Túrógombóc diétásan

2014.07.21.

Túrógombóc diétásan

Ez a túrógombóc egy kiváló desszert fogyókúrázók számára is. Csupán 71 kalóriát tartalmaz és nagyon finom, szépen tálalható. A szem is jóllakik tőle.

Hozzávalók: (9 db-hoz)

250 g zsírszegény tehéntúró (Nádudvari)

1 db tojás

35 g búzadara

1 csipet só

1 púpozott evőkanál Canderel Green stevia (vagy folyékony édesítőszer)

140 g natúr joghurt

1 db nektarin

1 kk. citromlé

1 kk. folyékony édesítőszer

 

pirított mandulaszeletek és kókuszreszelék a forgatáshoz


Elkészítés:

1. Szitán áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát, a steviát, a csipet sót, és a tojás sárgáját. Amikor alaposan összekevertük, több lépésben óvatosan hozzáadjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét.

2. 40 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt a búzadara megszívja magát a túróban lévő savóval, ettől megduzzad, ami segíti a formázást és főzés közben a puhulást.

3. Vízbe mártott kézzel formázva, bő forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor a gombócok már felemelkedtek az edény aljáról, a hőkezelést csak gyöngyöző forralással vigyük tovább, hogy a gombócok szép lassan duzzadjanak meg és puhuljanak. Összesen kb. 8 percig főzzük.

Lecsurgatjuk a gombócokat és vagy kókuszreszelékben, vagy száraz serpenyőben megpirított mandulaszeletekben forgatjuk meg.

4. Az öntethez a nektarinok magját kivesszük és felkockázzuk. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a citromlevet és az édesítőszert, majd elkeverjük. 

Nagyon finom még sárgadinnyével is.

 

1 db túrógombóc (2 ek. joghurtos öntettel) tartalmaz:

Energia: 71 kcal

Fehérje: 10,6 g

Zsír: 2,6 g

Szénhidrát: 5,9

vissza

Hozzászólások