Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Túrógombóc nektarinos mascarponéval

Túrógombóc nektarinos mascarponéval Elkészítési idő (perc): 60
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus
Fő kategória:
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes)

Tárkonyos sertésragu zellerrel és római köménnyel (alakbarát, gluténmentes) Elkészítési idő (perc): 40
Speciális összetevők figyelembe vétele: Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vaníliapudingos cupcake

2014.02.09.

Vaníliapudingos cupcake

Nagyon jó muffin receptet kaptam, így gondoltam itt az ideje, hogy engedjek egy kicsit a cupcake őrületnek. Nem apróztam el, rögtön 70 db-ot csináltam. A muffin egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Tehetünk bele bármilyen pudingot, vagy akár darabokra tört csokoládét is.

A hozzávalók 70 kicsi darabra szólnak. Egy darab kb. 1-2 falatot jelent. Nekem így jobban tetszet, de ha jobban megtöltjük a formát, akkor kb. 36-db lesz belőle.

2 dl-es bögrét használtam hozzá.

Hozzávalók:

2 pohár natúr joghurt

4 bögre finomliszt

2 bögre kristálycukor

1 bögre étolaj

4 db tojás

2 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

1 cs. vanília puding

4 dl tej

5-6 ek. kristálycukor

 

A krémhez

15 dkg nem túl kemény vaj

20 dkg porcukor

0,5 dl meleg tej

piros ételszínezék (Dr. Oetker)

 

A díszítéshez

színes tortadara

 

Szükséges kellékek:

muffin sütő forma

muffin papírkapszlik

habzsák

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra, mert a hideg sütőben össze fog esni a tészta.

2. A lisztet, a sütőport és cukrot egy keverőtálba adagoljuk és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a felvert tojásokat. Elkeverjük, homogén tésztává alakítjuk.

A muffin sütőformánkat papírkapszlival kibéleljük és egy kanál segítségével beletöltjük a tésztát.

Sütőben aranyszínűre sütjük.

3. Amíg a muffin sül, vaníliapudingot készítünk, melyet hagyunk kihűlni.

4. Elkészítjük a tetejére való krémet. Ehhez a vajat és a porcukrot, a tejet és az ételszínezéket kézi robotgéppel habosra keverjük és ezt is kihűtjük.

Megvárjuk, hogy a kisült muffinok kihűljenek. Ekkor egy habzsákba töltjük a vaníliapudingot és habzsák végét belenyomjuk a muffin tetejébe úgy töltjük meg pudinggal.  (A pudingot tehetjük a nyers tészta közé is, úgy hogy a muffin formába csak egy kevés tésztát rakunk, rá a puding és a többi tésztával bevonjuk.) Szórhatunk a tetejére tortadarát, vagy tehetünk rá krémet is, melyet szintén a habzsákból nyomunk ki.

A krémes tetejű muffinokat tálalásig tartsuk hűtőben.

Zárt dobozban több napig is elállnak.

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások