Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, húsmentes, fehér cukor mentes

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vargabéles meggyöntettel

2014.04.18.

Vargabéles meggyöntettel

Klasszikus vargabéles finom meggyöntettel.

Hozzávalók (kb. 8 kocka):

a vargabéleshez:

200 g finommetélt

150 g réteslap (8 lap)

a töltelékhez:

400 g zsíros tehéntúró

3 db tojás

60 g vaj

200 ml tejföl

100 g kristálycukor

10 g vaníliás cukor

20 g citromhéj

50 g mazsola

a rétegzéshez:

120 g vaj

100 g porcukor

a meggyöntethez:

250 g meggy

400 ml meggylé

5 ek. kristálycukor

3 ek. vörösbor

1 kk. citromlé

3 ek. liszt

Elkészítés:

1.  A tésztát forrásban lévő enyhén sós vízben és tejben kifőzzük. A kész tésztát nem kell lemosni, csak alaposan lecsepegtetni.

A mazsolát langyos vízben áztatjuk, lemossuk, majd lecsepegtetjük.

2. A vajat a tojások sárgájával és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, az áttört túrót és az előkészített mazsolát.

Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a tejfölt. Hozzákeverjük a langyosra hűtött tésztát, és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét is lassú mozdulatokkal hozzákeverjük.

3. Egy tepsit vagy egy jénai tálat kivajazunk. Egy réteslappal kibéleljük, majd porcukorral elkevert vajjal megkenjük. Négy darab réteslapot teszünk le így. Erre helyezzük a túrós tölteléket, majd a maradék négy réteslapot is rátesszük cukros vajjal megkenve.

180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 60 percre.

Mielőtt kockára vágjuk, pihentessük 30 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Gyümölcsöntetet kínáljunk hozzá. (Például erdei gyümölcsös öntet, eperöntet, vagy meggyöntet.)

 

Meggyöntet

1. Feltesszük főzni egy lábosban a meggybefőtt levét a cukorral. Felforraljuk, és egy kevés levet kiszedünk külön egy tálkába. Ebbe tesszük a lisztet (lehet keményítő is) és csomómentesre elkeverjük.

2. Újra felforraljuk a cukros meggylevet, majd egy szűrővel beleszűrjük a habarást, amit rögtön elkeverünk és felforralunk. Az így kapott szirupba főzzük bele a gyümölcsöt, vagy a gyümölcspürét. Kevés citromlevet is adjunk hozzá, mert ez felerősíti a gyümölcsök aromaanyagait. Hozzáadjuk a vörösbort.

Ha nem lenne elég sűrű, akkor turmixszoljuk le.

vissza

Hozzászólások