Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 30 perc

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém Fő kategória: előételek, vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: vacsora, reggeli
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

2016.02.26.

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Imádom az egyszerű süteményeket, melyek hozzávalóit csak össze kell keverni és sütőbe tenni, majd hátra dőlve várni, hogy a sütő dolgozzon helyettünk.

Ez is egy ilyen recept, melynek eredeti verzióját itt találjátok. Átdolgoztam fehér cukor és fehér liszt mentesre. A végeredmény engem is meglepett. Szerintem minden héten fogok ilyet készíteni.


Hozzávalók:

450 g zsírszegény túró

1 db narancs reszelt héja és leve

40 g eritrit

100 g xilit

150 g tejföl (12%-os)

1 csipet só

6 db tojás

100 g zabpehelyliszt

40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

12 g (1 csomag) sütőpor

Elkészítés:

1. A hozzávalókat a fenti sorrendben egy tálba tesszük és jól összekeverjük.

2. Egy sütőpapírral kibélelt jénai tálba/tepsibe vagy szilikonos formába töltjük.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a teteje ne égjen meg! Ha kell, takarjuk le és úgy süssük tovább, hogy a közepe is megfelelően átsüljön.

Ha kihűlt, akkor felszeleteljük.

Készíthetünk hozzá gyümölcsszószt, vagy a tehetünk bele is gyümölcsöket. Én most diabetikus baracklekvárt melegítettem fel és kevertem ki fél narancs levével. Nagyon finom volt hozzá. Próbáljátok ki!

1 darab (70 g) tartalmaz szósz nélkül:

Energia: 108 kcal

Fehérje: 7 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 4 g

 

vissza

Hozzászólások