Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

2016.01.27.

Alakbarát kakaós piskóta vaníliapudinggal

Egy könnyű piskóta desszertnek vagy délutáni nasinak.

Hozzávalók (5-6 adag):

4 db tojás

100 g xilit

50 g eritrit

50 g Szerencsi kakaópor (10-12 %- os kakaóvaj tartalommal)

1 csipet só

75 g fehér tönkölyliszt

75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

100 g vaj

½ csomag sütőpor

a vaníliapudinghoz:

1 csomag Nyírfacukor Original gluténmentes vaníliaízű pudingpor édesítőszerrel

tej

víz


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk és külön edénybe tesszük.

2. A xilitet, az eritritet és a kakaóport egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet sót. Egy másik tálban kimérjük a liszteket és hozzákeverjük a sütőport.

3. A vajat felolvasztjuk és robotgép segítségével összekeverjük a xilites-kakaóporos keverékkel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és ezzel is elkeverjük.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a lisztes-sütőporos keverékkel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.

5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 35 percig sütjük

A vaníliapudingot a csomagoláson látható módon elkészítjük. Ha csökkenteni szeretnénk a kalóriaértéket, akkor ne csak tejjel, hanem tej és víz keverékével készítsük el.

vissza

Hozzászólások