Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Túrós guba vanília pudinggal

Túrós guba vanília pudinggal Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel Fő kategória: szárnyas ételek
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

2015.12.23.

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Ha nincs időd, vagy kedved sütögetni, és maradt egy kevés karácsonyi keksz még, akkor jöhet ez a különleges recept, melynek elkészítése nagyon egyszerű,gyors és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.

Hozzávalók (4 személyre):

a krémhez:

½  db narancs reszelt héja

200 ml Alpro kókusz főzőkrém

50 g eritrit

15 g xilit

250 g zsírszegény tehéntúró

 

a narancszselés csillagokhoz:

½  db narancs reszelt héja

1 db narancs leve

2 tk . eritrit

3 db lapzselatin

 

a morzsához:

120 g diétás keksz (A diétás karácsonyi kekszemet használtam hozzá.)

Elkészítés:

1.  Először a narancszselét készítjük el. Ehhez a lapzselatinokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Közben a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét pedig egy kisebb lábosba facsarjuk. A lereszelt héj felét beletesszük a lébe, és 2 tk. eritritet adunk hozzá, majd az egészet felforrósítjuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat és elkeverjük a forró narancslében. Ilyenkor már vegyük le a tűzhelyről és fontos, hogy egyáltalán ne forraljuk fel, csak legyen forró a lé, hogy a zselé könnyedén elolvadjon benne. Ezután kiöntjük egy kisebb tálcára vagy tányérra, úgy, hogy a zselé egyenletesen el tudjon terülni benne, és hogy később könnyedén ki tudjuk szúrni belőle a csillagformákat. Hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

2. Egy keverőtálba tesszük a kókusz főzőkrémet, az édesítőszereket, a reszelt narancshéjat és az áttört túrót, majd az egészet alaposan átkeverjük. 15 perce ezt is hűtőbe tesszük.

3. A kekszeket egy zacskóba tesszük és klopfoló segítésével apró darabokra törjük egy konyharuhán. Pár darabot hagyjunk egyben díszítésnek.

Ha a zselé megdermedt már, akkor csillag alakú formák segítésével kiszúrjuk.

Tálalás: csatos üvegben, vagy koktélos pohárban, úgy hogy alulra kerül a kekszmorzsa, ráhelyezve, az üveg falára illesztve a narancszselés csillagok, a krémmel befedjük az egészet. Végül a tetejét megszórjuk kekszmorzsával és zselé darabokkal, valamint egy egész, vagy egy fél kekszet felhasználunk a díszítéshez. Narancsdarabokat is tehetünk még rá.

vissza

Hozzászólások