Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

2015.12.23.

Alakbarát karácsonyi kókuszos-narancsos pohárkrém

Ha nincs időd, vagy kedved sütögetni, és maradt egy kevés karácsonyi keksz még, akkor jöhet ez a különleges recept, melynek elkészítése nagyon egyszerű,gyors és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.

 Hozzávalók (4 személyre)

a krémhez:

  • ½  db narancs reszelt héja
  • 200 ml Alpro kókusz főzőkrém
  • 50 g eritrit
  • 15 g xilit
  • 250 g zsírszegény tehéntúró

a narancszselés csillagokhoz:

  • ½  db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve
  • 2 tk . eritrit
  • 3 db lapzselatin

a morzsához:

120 g diétás keksz (A diétás karácsonyi kekszemet használtam hozzá.)

 Elkészítés

1.  Először a narancszselét készítjük el. Ehhez a lapzselatinokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Közben a narancsot megmossuk, héját lereszeljük, a levét pedig egy kisebb lábosba facsarjuk. A lereszelt héj felét beletesszük a lébe, és 2 tk. eritritet adunk hozzá, majd az egészet felforrósítjuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat és elkeverjük a forró narancslében. Ilyenkor már vegyük le a tűzhelyről és fontos, hogy egyáltalán ne forraljuk fel, csak legyen forró a lé, hogy a zselé könnyedén elolvadjon benne. Ezután kiöntjük egy kisebb tálcára vagy tányérra, úgy, hogy a zselé egyenletesen el tudjon terülni benne, és hogy később könnyedén ki tudjuk szúrni belőle a csillagformákat. Hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

2. Egy keverőtálba tesszük a kókusz főzőkrémet, az édesítőszereket, a reszelt narancshéjat és az áttört túrót, majd az egészet alaposan átkeverjük. 15 perce ezt is hűtőbe tesszük.

3. A kekszeket egy zacskóba tesszük és klopfoló segítésével apró darabokra törjük egy konyharuhán. Pár darabot hagyjunk egyben díszítésnek.

Ha a zselé megdermedt már, akkor csillag alakú formák segítésével kiszúrjuk.

Tálalás: csatos üvegben, vagy koktélos pohárban, úgy hogy alulra kerül a kekszmorzsa, ráhelyezve, az üveg falára illesztve a narancszselés csillagok, a krémmel befedjük az egészet. Végül a tetejét megszórjuk kekszmorzsával és zselé darabokkal, valamint egy egész, vagy egy fél kekszet felhasználunk a díszítéshez. Narancsdarabokat is tehetünk még rá.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!