Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

”Farmer steak”

”Farmer steak” Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel

Sütőtökös rizottó rozmaringos-sütőtökkrémes pulykanyárssal és pirított édesköménnyel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, Halloween, Márton-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Alakbarát mandarinos túrótorta

2014.12.23.

Alakbarát mandarinos túrótorta

Egy könnyen elkészíthető, dekoratív desszert. Diétás és tömegnövelő időszakra.

Hozzávalók (4 személyre):

250 g zsírszegény túró

100 g xilit

100 g vaj

600 ml tej (1,5 %-os)

2 csomag (20 g) lapzselatin (12 lap)

½ citrom reszelt héja

2 db mandarin

Elkészítés:

1.  A vajat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót és 2 dl tejet. Hozzáadjuk a felkockázott mandarint is.

2. A lapzselatint hideg vízben 5 percig áztatjuk. Közben a maradék 4 dl tejet felmelegítjük. (nem kell felforralni). A lapzselatinból kinyomkodjuk a vizet és feloldjuk a langyos tejben, alacsony hőmérsékleten, állandó keverés mellett. Kihűtjük. Végül a túrókrémhez öntjük, és alaposan elkeverjük.

3. Egy sütőformát (pl. őzgerinc) kibélelünk folpakkal, majd beleöntjük a folyékony krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy nagyobb tányérra borítjuk a formát, lehúzzuk róla a folpakkot és mandarin darabokkal díszítjük a tetejét.  (Lehet még tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel is.)

 

1 szelet (100 g) tápértéke:

Energia: 101 kcal

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások