Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Szezon: tavaszi, nyári
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Anna-burgonya grill zöldségekkel

Anna-burgonya grill zöldségekkel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Csőben sült brokkoli

2014.03.17.

Csőben sült brokkoli

Egyszerű és finom étel a hétköznapokra. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, magnézium stb.) viszont kalóriában szegény. Segíti a szervezet méregtelenítését és jó a magas vérnyomás ellen.

Hozzávalók (2 személyre):

0,4 kg brokkoli

4 ek. vaj

3 ek. hajdinaliszt

3 dl zsírszegény tej

1 csipet őrölt szerecsendió

30 dkg füstölt sajt (zsírszegény)

 

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és hideg sós vízben feltesszük főzni. Adjunk hozzá kb. 2 dl szénsavas vizet is (vagy egy csipet szódabikarbónát), így a brokkoli főzés után is szép zöld marad. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, legyen inkább roppanós.

2. Füstölt sajtmártást készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és ezzel is rövid ideig melegítjük.

3. A sajtmártást egy jénai tál vagy egy tepsi aljára vékony rétegben elkenjük. Rátesszük a megfőtt brokkolikat, leöntjük a maradék sajtmártással, végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük.

vissza

Hozzászólások