Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém Fő kategória: előételek, vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: vacsora, reggeli
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, húsmentes

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Konyha: keleti
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Édeskömény saláta zöld almával

2014.12.21.

Édeskömény saláta zöld almával

Előételnek vagy húsos főételek és különösen halas ételek mellé ajánlom ezt a finom salátát. Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem azért is, mert az édeskömény jó hatással van a női hormonokra és nagyon egészséges.

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 db édesköménygumó vékonyan felszeletelve

1 db zöld alma

3 ek. szőlőmagolaj vagy olívaolaj

őrölt fekete bors

1 citrom vagy lime leve

1 marék ruccola

1 marék pirított dió

 

Elkészítés:

1. Először az öntetet készítjük el. Ehhez az olajat és a citromlevet sóval és borssal elkeverjük egy mélyebb tálban.

2. Az édesköményt megmossuk, az aljáról vékonyan levágjuk a gyökeret, a tetejéről pedig a szár részt.  Az így kapott gumót hajszálvékonyan felszeleteljük. A citromos- olajos öntetbe tesszük és 5-10 percig benne hagyjuk.

Addig vékonyan felszeleteljük az almát és azt is beletesszük az öntetbe. Az alma és az édeskömény is hamar megbarnul a levegővel érintkezve, ezért kell gyorsan a citromos-olajos lébe tenni.

3. Egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk a felaprított diót.

Tálalásnál az almaszeleteket és az édesköményszeleket is egy lapos tányérra helyezzük. Megszórjuk ruccolával, majd meglocsoljuk a citromos-olajos öntettel. Végül megszórjuk a pirított dióval.

vissza

Hozzászólások