Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Narancsos tiramisu limoncelloval

Narancsos tiramisu limoncelloval Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: min. 120 perc

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével

Csokoládé szuflé forralt boros almapürével Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: farsang, Valentin-nap, húsvét, grill party, szüret, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: max. 30 perc

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Majonézes lencsesaláta sült virslivel Konyha: magyar
Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

2016.05.26.

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

Nem a francia ratatouille-ról (ejtsd: ratatui), hanem egy magyar lecsóról van szó, mely kicsit görögös hangulatú, de olaszos jegyeket is egyaránt hordoz. Szóval igazi multikulti lecsó, mely egyben alakbarát és laktózmentes is. Igazi nyári, könnyű finomság.

Hozzávalók (3 adag):

2 ek. olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 db paradicsom

2 db tv paprika

¼ kaliforniai paprika

½ főzőtök

½ padlizsán

3 db tojás

2 tk. fűszerpaprika

őrölt fekete bors

morzsolt oregánó

 

A sütés után rászórni:

100 g feta sajt (laktózmentes), kockázva

1 csomó petrezselyemzöld, finomra vágva

2 szál újhagyma, felkarikázva

5-6 db friss bazsalikomlevél, finomra vágva

Elkészítés:

1. Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Majd tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

 

kenyér nélkül 1 adag (300 g) tartalmaz :

Energia: 246 kcal

Fehérje: 13 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 16 g

vissza

Hozzászólások