Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával

Afrikai harcsafilé Kárpáti módra vajas-petrezselymes hordóburgonyával Konyha: magyar
Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz

Sárgaborsó főzelék tükörtojással

Sárgaborsó főzelék tükörtojással Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia rakott burgonya házi kolbásszal Elkészítési idő (perc): 50
Speciális összetevők figyelembe vétele: Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

2016.05.14.

Fitnesz gyros sült krumpli helyett padlizsánnal

Egy könnyű, görög vacsinak ajánlom ezt az ételt. Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Most viszont volt egy darab padlizsánom és gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt a gyros mellett. Bejött. Nagyon jól pótolja a burgonyát és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók (2 adag):

a husihoz:

300 g csirkemell filé

olívaolaj

gyros fűszerkeverék

 

a padlizsánhoz:

1 db nagyobb padlizsán

őrölt fekete bors

 

a görög salátához:

100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)

3 db paradicsom

½ kígyóuborka

1 db lilahagyma

bazsalikom

oregánó

olívaolaj

 

Elkészítés:

1.  A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.

2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.

3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.

 

Tálalásnál piros kaliforniai paprikát adtam még hozzá. 

vissza

Hozzászólások