Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, húsmentes, fehér cukor mentes

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Snidlinges burgonyakrémleves kolbászchipsszel Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Lencsesaláta bulgurral

2014.03.17.

Lencsesaláta bulgurral

Egy kicsit különc lencsesaláta recept az isteni bulgurral.

Hozzávalók (4 személyre):

15 dkg lencse

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

3 gerezd fokhagyma

5 csokor petrezselyem

1 bögre bulgur

2 bögre víz

6-8 szál újhagyma

4 nagy paradicsom

őrölt feketebors

őrölt kömény

1 citrom leve (lime a legjobb)

olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk egy lábosban, majd ha már felforrt elzárjuk és beletesszük bulgurt és egy kevés sót. Lefedjük, és időnként megkeverjük. Kb. 25 perc kell neki, hogy megpuhuljon.

2. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

3. A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Összekeverjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Citromlével és olívaolajjal ízesítjük. Végül belekeverjük a megfőtt, kihűlt bulgurt és a lencsét.

Még finomabb lesz, ha egy kicsit állni hagyjuk a hűtőben.

Mentés

vissza

Hozzászólások