• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Sült kápia paprika bulgursalátával

2014.03.17.

Sült kápia paprika bulgursalátával

Egy fokhagymás, füstölt sajtos köntösbe öltöztetett paprika románca az újhagymás bulgursalátával (más néven tabbouleh - ejtsd: tabulé -). Külön- külön is megállják a helyüket. Együtt pedig érezni lehet a kettőjük között lévő harmóniát, mely ízorgiában ölt testet. Hiába ez igazi szerelem közöttük.

 Hozzávalók (4 személyre)

a tabuléhoz

  • 1 csésze bulgur
  • 2 csésze víz
  • 5 csomó petrezselyemzöld
  • 8-10 friss mentalevél
  • 4 szál újhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • a sült paprikához:
  • 4 db kápia paprika
  • 4 szelet light füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (durva szemű tengeri só)
  • olívaolaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld

 Elkészítés

1. A vizet felforraljuk egy lábosban. Beletesszük a bulgurt és egy kevés sót. Levesszük a tűzről és lefedve 20-25 percig hagyjuk állni. (Egyszer-kétszer megkeverjük.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.

2. A petrezselymet és a mentát nagyon apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az egészet egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a kihűtött bulgurt és olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt köménymaggal és egy lime levével ízesítjük.

Jobb íze lesz, ha egy kicsit állni, hagyjuk a hűtőben.

3. A kápia paprikát megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A csumáját kiszedjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és durvára aprított fokhagymával megszórjuk.

200 C fokon (grill fokozat) 10-15 percig sütjük. Félidőben rátesszük a füstölt sajtot.

A megsült paprikák tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg, akkor, amikor még forró a sajt.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!