Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Bécsi burgonya (Rita módra)

Bécsi burgonya (Rita módra) Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: közepes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Testépítős spenótos csirkemell

2015.12.14.

Testépítős spenótos csirkemell

Ha változatossá szeretnéd tenni a testépítős rizs-csirke-zöldség kombódat, akkor próbáld ki ezt a receptet, mely a három testépítéshez szükséges összetevőt tartalmazza, mégis kicsit más, mint a megszokott ízek.

Hozzávalók (3 személyre):

1 kg csirkemell filé

1 evőkanál olívaolaj

sült csirke fűszersó

300 g spenót (fagyasztott is jó)

1,5 evőkanál zabpehelyliszt (glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt vagy hajdinaliszt)

3 dl főzőtejszín (10%-os)

3 dl zöldségalaplé vagy víz

 

Köret:

basmati rizs

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Ha friss spenóttal dolgozzunk, akkor szárát letépjük, megmossuk és darabokra vágjuk.

2.Tapadásmentes kerámia vagy teflon serpenyőt válasszunk a hús sütéséhez, olyat melyben a kevés zsiradék hozzáadása miatt nem fog leégni az étel. Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük rá a befűszerezett húst. Magas hőfokon fehéredésig pirítsuk, majd öntsünk rá egy kevés alaplevet, keverjük meg és, fedjük le úgy, hogy némi gőz még távozni tudjon. A párolást már alacsony hőfokon végezzük. Ha elpárolgott minden folyadék, akkor pirítsuk egy rövid ideig a húst, hogy pirosas szint kapjon, majd ismét öntsük fel alaplével és fedjük le. Ezt addig ismételjük, míg a hús meg nem puhul.

3. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk spenótot. Együtt pároljuk egy rövid ideig, úgy hogy a végén párologtassunk el róla minden folyadékot és kezdjük el lepirítani az egészet. Ekkor megszórjuk zabpehelyliszttel. Elkeverjük, és pár másodpercig pirítjuk vele, majd felöntjük tejszínnel. Jól elkeverjük el és kiforraljuk.

Basmati rizzsel tálaljuk.

 

Tipp: a spenóthoz adhatunk még egy kevés őrölt szerecsendiót is

vissza

Hozzászólások