Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Cukkíni Orly módra burgonyapürével és vajas-petrezselymes sárgarépával

Cukkíni Orly módra burgonyapürével és vajas-petrezselymes sárgarépával Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: húsmentes

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Gluténmentes, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Testépítős spenótos csirkemell

2015.12.14.

Testépítős spenótos csirkemell

Ha változatossá szeretnéd tenni a testépítős rizs-csirke-zöldség kombódat, akkor próbáld ki ezt a receptet, mely a három testépítéshez szükséges összetevőt tartalmazza, mégis kicsit más, mint a megszokott ízek.

Hozzávalók (3 személyre):

1 kg csirkemell filé

1 evőkanál olívaolaj

sült csirke fűszersó

300 g spenót (fagyasztott is jó)

1,5 evőkanál zabpehelyliszt (glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt vagy hajdinaliszt)

3 dl főzőtejszín (10%-os)

3 dl zöldségalaplé vagy víz

 

Köret:

basmati rizs

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Ha friss spenóttal dolgozzunk, akkor szárát letépjük, megmossuk és darabokra vágjuk.

2.Tapadásmentes kerámia vagy teflon serpenyőt válasszunk a hús sütéséhez, olyat melyben a kevés zsiradék hozzáadása miatt nem fog leégni az étel. Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük rá a befűszerezett húst. Magas hőfokon fehéredésig pirítsuk, majd öntsünk rá egy kevés alaplevet, keverjük meg és, fedjük le úgy, hogy némi gőz még távozni tudjon. A párolást már alacsony hőfokon végezzük. Ha elpárolgott minden folyadék, akkor pirítsuk egy rövid ideig a húst, hogy pirosas szint kapjon, majd ismét öntsük fel alaplével és fedjük le. Ezt addig ismételjük, míg a hús meg nem puhul.

3. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk spenótot. Együtt pároljuk egy rövid ideig, úgy hogy a végén párologtassunk el róla minden folyadékot és kezdjük el lepirítani az egészet. Ekkor megszórjuk zabpehelyliszttel. Elkeverjük, és pár másodpercig pirítjuk vele, majd felöntjük tejszínnel. Jól elkeverjük el és kiforraljuk.

Basmati rizzsel tálaljuk.

 

Tipp: a spenóthoz adhatunk még egy kevés őrölt szerecsendiót is

vissza

Hozzászólások