Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: nyári
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, húsmentes

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát)

Újhagymàs gombakrémleves (alakbarát) Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Cékla történet

2014.01.28.

Cékla történet

Ajánlom ezt a történetet előételként, egy könnyű fehérbor társaságában, és fogyókúrázóknak vacsorára.
A cékla többek között méregtelenítő, fogyasztó hatású, növeli az állóképességet és javítja a vérkeringést.
A dió segít, hogy szép legyen a hajunk, a rucola pedig jó hatással van az emésztésre is.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db cékla

olívaolaj

1 marék dió

125 g mozzarella

2 marék rucola

 

Az öntethez:

1 zöldcitrom leve

0,8 dl olívaolaj

őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

1. A céklával kell kezdenünk, mivel ennek sok idő kell. A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mivel napokig eláll a hűtőben.

A céklát alaposan megmossuk. Ne távolítsunk el róla semmit, különösen ne a ”farkincáját”, mert abban vannak a festékanyagok. Sózzuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 C fokon 1-1,5 órát sütjük (a cékla méretétől függően).

A kész céklát még melegen megpucoljuk (nem forrón, tehát hagyjuk egy kicsit hűlni) és felkockázzuk.

2. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.

3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kész apróra vágjuk.

4. Az öntethez a zöldcitrom levét összekeverjük az olívaolajjal, a sóval és a fehér borssal.

Tálaláskor a céklát, a mozzerellát, a rucolát és a pirított diót a tányérra tesszük és leöntjük az öntettel.

vissza

Hozzászólások