Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj Konyha: keleti
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Túrós-sajtos pogácsa

2014.12.18.

Túrós-sajtos pogácsa

A legjobb pogácsa recept, mellyel valaha találkoztam, és ebben semmi túlzás nincs. Ezt ki kell próbálni, és számolni azzal, hogy minden családi rendezvényre készíteni kell majd egy nagy tállal, mely percek alatt elfogy, hogy utána megkérdezzék, miért csak ennyit csináltál.

Hozzávalók (3 tepsihez):

500 g finomliszt

500 g zsíros túró

500 g Rama margarin

1,5 ek. só

30 g élesztő

a tetejére:

185 g trappista sajt

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt és a túrót. A vajat félig felolvasztva adjuk hozzá. Az egészet alaposan átkeverjük, gyúrjuk, majd lefedve hűtőbe tesszük minimum három órára, de az is jó, ha egy éjszakát pihen.

Pihentetés közben még egyszer átgyúrjuk a tésztát.

2. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Dupla hajtás kell, hogy a leveles legyen a tészta. A hajtogatott tésztát további 30 percre betesszük a hűtőbe.

3. A hűtőből kivéve újból átgyúrjuk és 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Válasszunk kisméretű szaggatót.) A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük. (Nálam ez úgy néz ki, hogy beteszem a sütőbe kelesztő funkcióra, 30 C fokra.)

4. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal bőségesen megszórjuk. 200 C fokra előmelegített sütőben (alsó és felső sütés) kb. 35 percet sütjük.

Mentés

vissza

Hozzászólások