• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Az étkezés öröme ötvözve az egészséges táplálkozással: CsendesM Vegan Bistro & Cafe

 

Az étkezés öröme ötvözve az egészséges táplálkozással: CsendesM Vegan Bistro & Cafe

Egy eldugott ékszerdoboz egy csendes, belvárosi utcában

Frissítés: A hely sajnos bezárt.

Az Egyetem tér környéke gasztronómiai szempontból igazán sokszínű. Itt a street food kínálat messze túlmutat a hamburgereken és pizzán. Van itt Humusbar, Padthai Wokbar, Street Bistro és Starbucks is. Ha viszont egy csendesebb, eldugottabb és egészséges ételeket kínáló helyre vágysz, térj le a Károlyi-kert irányába a Henszlmann Imre utcába. Az itt található CsendesM Vegan Bistro & Cafe igazi kis ékszerdoboz, nem csak vegánoknak!

A CsendesM Vegan Bistro & Cafe-ba ebédidőben érkeztem. A kedves, meghittséget árasztó kis helyiségbe betérve egyből finom illatok fogadtak. A sütőben megpillantottam a tölteléktől roskadozó hatalmas tököket, melyek igencsak íncsiklandozónak tűntek sülés közben. Nem volt kérdés, hogy mit ebédelek. Végigfutottam az étlapot, mely abszolút hozta a bistro vonalat, áraiban viszont sokkal szolidabbnak bizonyult. Van napi menü is, ha kétfogásos menüt kérsz (leves+főétel, leves+desszert, vagy főétel+desszert), akkor csupán 1390 Ft-ot kell fizetned. A háromfogásos menü ára 1790. A napi menüben volt a töltött tök is friss salátával, így ezt kértem egy desszerttel, ami aznap barackos-kókuszkrémes piskóta volt.

A töltött tök frissen a sütőből érkezett és hatalmas adagnak tűnt elsőre. Ugyanakkor egy rendkívül könnyű, nyári étel volt a tök miatt, így kényelmesen el lehetett fogyasztani az utolsó falatig. Első ránézésre úgy tűnt, mintha rizses hússal lett volna töltve, de persze ez lehetetlen lett volna, mivel a CsendesM egy vegán étterem. Bevallom, még az első falatnál is simán el lehetett volna hitetni velem, hogy rizses húst eszem. A töltelék vörös lencsével és árpagyönggyel készült, mely annyira ízes és szaftos volt, hogy észre sem lehetett venni, hogy nem tartalmaz húst. A roppanósra sütött tökhöz igazán jól passzolt a töltelék. A mellé tálalt kevert saláta a balzsamecetes öntettel pedig a maximumot hozta ki ebből a könnyű, nyári fogásból.

Következett a desszert, melytől a főtétel után joggal vártam a lehető legjobbat. Külsőre nem éppen a legétvágygerjesztőbb desszertek közé sorolnám, viszont a kókuszkrém eszméletlen finom volt. Nektarin darabkák csücsültek a tetején, melytől igazán kellemes összhatása volt a desszertnek, de ezen az ízvilágon némileg rontott a rizslisztből készült piskóta állaga. Ez ugyanis kicsit nyúlósra sikeredett. Szerintem lehetne az arányokon javítani. Bár megmondom őszintén, ez az állag még mindig jobb volt, mint az eddig általam kóstolt, rizslisztből készült desszertek állaga, melyek általában túlságosan szárazak. Szóval pontlevonással, de sikert aratott a desszert is.

Üdítőnek egy berkenye-alma háztáji gyümölcslevet választottam e kellemes nyári ételek mellé. Remek párosítás volt ezen a tikkasztóan meleg napon.

A CsendesM túlmutat egy beülős-beszélgetős helyen, komoly vegán finomságaival úttörő lehet a mentes éttermek vonalában. A helyet bátran ajánlom kísérletezőknek, keményvonalas vegánoknak, gluténérzékenyeknek és bárkinek, aki finom ízekre és egészséges táplálékra vágyik egy csendes, nyugodt helyen.

Ennyibe került

A főtétel és a desszert kétfogásos menüben 1 390 Ft.

1 dl háztáji gyümölcslé 180 Ft.


Hol?

CsendesM Vegan Bistro & Cafe 

1053 Henszlmann Imre u. 1.


Teszt időpontja

2017. július

A CsendesM credoja

Olyan fogásokat kínálunk, amelyek újszerű felfogásban valósítják meg a veganizmus és az egészségtudatos életmód eszméjét. Az étkezés örömét ötvözzük az egészséges táplálkozással a friss, hazai szezonális zöldségek, gyümölcsök felhasználásával. Kínálatunk összeállításában arra törekedtünk, hogy az állati eredetű alapanyagok mellőzésén túl minden mesterséges adalékanyagtól MENTES ételekkel és italokkal várjuk vendégeinket. Küldetésünk részének tartjuk az ökológiai lábnyomunk minimalizálását, így a csomagolóanyagaink 100%-ban növényi alapú, biológiailag lebomló anyagból készülnek, energiatakarékosak vagyunk, és szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Szeretnénk megmutatni, hogy tudatosságot csempészve a konyhába és az italpultba is lehet igazán jót, kielégítőt enni és inni! Természetesen nem csak vegánoknak!

Szerző: Földi Rita

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!