• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

The Donut Library, ahol a fánkok életre kelnek

 

The Donut Library, ahol a fánkok életre kelnek

Elbűvölő formák és különleges ízek egy igazán hangulatos helyen

Kevés ember van, aki ne szeretné a fánkot, és még kevesebb, aki ellen tudna állni egy görögdinnyére hasonlító, vagy éppen egy extra csokis fánknak. Nyáron limonádés, mojitos vagy pálcikás jégkrémet idéző fánkok közül is választhatsz. A kreatív finomságok majszolása mellett egy igazán édes helyen olvasgathatsz, vagy beszélgethetsz a barátoddal, barátnőddel. Ez a The Donut Library, ahol a fánkok életre kelnek.

Fánkot kaphatsz bármelyik pékségben, de nem olyat, mint amilyen a The Donut Library-ben kapható. Itt a hagyományos külsejű, szalagos fánkokat felejtsd el, és nyiss a kézműves fánkok kreatív világa felé! Oreos, Kinder buenos, Milka csokoládés, görögdinnyés, szívószálas limonádés..., csak kapkodod a fejed a pult előtt állva, hogy melyiket válaszd. 

Legszívesebben mindegyikbe beleharapnál.

Nyári ízek, nyári külsővel.

A fánkot szinte mindenki szereti. Jelenthet pár falat kényeztetést, egy délutáni desszertet vagy egy finom reggelit egy jó kávéval párosítva. A The Donut Library-ben meghagyták mindazt, amiért a fánkot szeretjük, de hozzáadtak rengeteg extra finom ízt, becsomagolták egy ultra trendi külsőbe és mindezt megfűszerezték egy, a cozy és a lifestlye hashtegekkel leírható életérzéssel.

Így amikor ”csak úgy” beülsz fánkozni, akkor olyan mintha egy kis ékszerdobozban ülnél és nemcsak a fánkot és a helyet érzed különlegesnek, hanem magadat is.

Jegeskávék ajándék minifánkkal.

A Pozsonyi utcai üzletben jártam. Nem csak úgy arra tévedtem, célzottan sétáltam be a görögdinnyés fánkocska ígéretében, mely már nagyon sokszor jött velem szembe a közösségi oldalakon. A képek alapján nagyon megtetszett, de azért voltak fenntartásaim az ízével kapcsolatban, mert valahogy nem tudtam elképzelni, hogy hogyan tudják megvalósítani a dinnyés ízt úgy, hogy az ne emlékeztessen egy rágógumira vagy egy nyári jégkása ízére. Arra gondoltam, hogy talán a töltelékben van egy dinnye ízű krém. Meglepődtem, amikor a fánkba először beleharapva nem találtam tölteléket, de a tetején lévő máz, annyira finom görögdinnyés volt, hogy egyből beleszerettem és nem is hiányzott már a töltelék. Nagyon jól eltalálták az ízét! Valódi görögdinnye-élmény volt.

A fánk tésztája könnyű, puha és finom volt. Ez a nyári ízesítés pedig igazán feldobta a napomat nemcsak külsejével, hanem ízével is. Örülök, amikor olyan helyeket találok, ahol a termék mellett a marketing is kiváló. (Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy nem én menedzselem a Facebook és Instagram oldalukat.) A dinnyés fánk szuper ötlet a marketingestől, hiszen a közösségi média a nyári szezonban tele van fánk párnákkal és fánk úszógumikkal. Sikeres lehet olyan trendekre rákapcsolódni, mely egy célzott korosztálynak egyfajta életérzést jelent. Kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg az unikornisos fánkocskák. 

Az Oreos fánkot kóstoltam még, bár nagyon nehéz volt választani a többi csokis és gyümölcsös ízek közül. Az Oreos is jó választás volt, igaz kicsit több krém kellett volna a kekszes részre szerintem. Nem ettem még egyszerre fánkot és kekszet is. Egy kicsit talán furcsának tűnik, de ki kell próbálni! Ezeket a fánkokat egy igazán hangulatos helyen kóstolhattam meg. 

Valójában egy kis helyiségről van szó, olyan mintha egy nappaliban ülnél, ahol hangulatosan megvilágított asztalok vannak, és az ablakoknál van néhány párnás hely is, ahová be tudsz kuckózni akár egy jó könyvvel is. 

Könyvet találsz az üzletben is, a The Donut Library ”Olvasni menő” filozófiájához hozzá tartozik, hogy nyugodtan olvasgass a fánkocskád mellett, és ha tetszik a könyv, akkor haza is viheted, csak hozzál helyette másikat.

Jó párosítás egy kellemes délutánhoz a fánk és a könyv.

Abszolút kutyabarát hely is, az üzlet előtt egy tányérban vizet is tettek ki a kutyusoknak, így az arra sétáló gazdik és kutuyusok kedvenc megállóhelye lehet.

Elvitelre is kérheted a fánkokat. Vigyél fánkot szülinapra, meglepetésként, vagy csak azért, hogy kedveskedj valakinek! Ezek a különleges fánkok tökéletes ajándékok lehetnek az édesszájúaknak. Mindig a szezonnak megfelelő elbűvölő formával fogsz találkozni. Húsvétkor a nyuszi formájú, karácsonykor az ajándékcsomag formájú, szilveszterkor pedig a malacka formájú fánkba fogsz beleszeretni. A kreativitásuk pedig határtalan, ezt jól tükrözik ezek a nyári ízek is:

Nyári frissítő: limonádé 

"pálcikás fánk"

The Donut Library egy olyan hely, ahová összeülhettek a barátnőiddel beszélgetni. A finom fánkok és a hely hangulata feldobja majd a napotokat, különlegessé és szebbé teszi az együtt töltött pillanatokat. Randevúkhoz is tökéletes hely. Megvan benne a kellő intimitás, hogy nyugodtan beszélgethessetek és édes örömöket szerezhessetek egymásnak. Akkor is nagyon jól fogod magadat itt érezni, ha szeretsz egy kicsit elvonulni, csendben olvasgatni vagy mélázni az élet dolgain. Egy finom fánk társaságában csak is pozitív gondolataid lehetnek.

Maracuja Daiquiri és Mojito

Összefoglalva, a The Donut Library kiérdemelte nálam a legédesebb ékszerdoboz címet. A hely hangulatos, a fánkok finomak, trendik, és a szezonnak megfelelően mindig rendkívül kreatívak. A kiszolgálás kedves, udvarias. Maximális 5 pontot kap a hely. Alig várom, hogy elvigyem a barátaimat is ebbe a fánk mennyországába!

Ennyibe került

  • Melon fánk 360 Ft

  • Oreo fánk 380 Ft


Hol?

The Donut Library

  • 1137 Budapest, Pozsonyi út 22.

  • 1111 Budapest, Karinthy F. út 18.

  • 1075 Budapest, Károly krt. 7.

A The Donut Library credoja

Amikor megálmodtuk a TDL-t, egy olyan helyet képzeltünk el, ahova nemcsak a finomabbnál finomabb fánkok miatt érdemes eljönni, hanem egy jó beszélgetés kedvéért is. Olyan helyet szerettünk volna, ahol egy kis időre el lehet bújni a hétköznapok elől, ahol egy forró kávé kortyolgatása közben belemerülhetünk egy jó beszélgetésbe is. Hiszen mi lehet jobb egy finom kávén kívül, ha nem egy kellemesen töltött óra azokkal, akik fontosak nekünk.


Teszt időpontja

2017. augusztus


képek: Földi Rita | The Donut Library

Szerző: Földi Rita

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!