Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal

Vega újhagymás quesadilla és nachos csípős salsa szósszal Konyha: keleti
Fő kategória: előételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Vintage Garden, Budapest

 

Vintage Garden, Budapest

Az üres ékszerdoboz

A Dob utcában található Vintage Garden csajos beszélgetések törzshelye lehet. Egy igazi cukiság, egy ékszerdoboz csupa olyan holmival, amit szerintem bármelyik nő hazavinne az otthonába. A hangulat tehát igen sok pontot kapott a képzeletbeli listámon, mondhatni elvarázsolt, de sajnos az ételek kellemetlenül felébresztettek ebből a cukormázas kábulatból. Nem hozták azt, amit ez hangulatos hely ígért.

Nagyon ötletesen van megoldva a hely kialakítása. Valóban egy gardenről beszélünk, melyet eső esetén ügyesen befednek. Pechünkre pont esőben érkeztünk és tapasztalhattuk, hogy a fedés azért nem teljesen tökéletes. Még vicceltünk is a pincérrel, hogy valami olyan helyet adjon, ami nem ázik be. Sajnos ez nem sikerült, beszélgetésünket néhány jéghideg esőcsepp zavarta meg, mely a tetőről érkezett.

De kezdjük valami jóval. A limonádék több féle ízben kaphatóak, és eszméletlen jól mutatnak a virágos díszítéssel. Finom volt, és szemet gyönyörködtető.

limonádék

Az étlapon viszonylag kevés étel szerepel, de mégis nagyon változatosak. Egy olyan egzotikus étel mellett, mint a tigrisrák csípős tempurában roppanós zöldségekkel, édes chili mártással, helyet kapott a magyaros gulyásleves is. Alig tudtam eldönteni, hogy mit válasszak, ráadásul a kedves pincér még három újabb ételt is kínált. Talán a hangulat miatt egy Croque Monsieur-vel kezdtünk.

Croque Monsieur

Szép tálalás után egy jelentéktelen melegszendvicset kóstolhatunk. Több besamelmártás kellet volna rá.

Főételnek Fish and Chpis-et rendeltem.

Fish and Chpis

A mártogatós jó volt. De itt le is kell állnom a dicsérő szavakkal. A hal bundája csöppet sem volt ropogós, a hal túlságosan eláztatta. A burgonya számomra érdekesen hatott a nálam otthon növény ültetésre használt edényben. Valószínűleg ezen asszociáció miatt sem találtam kellően finomnak. Semmi extra nem volt, otthon is ilyet tudok sütni egy zacskó mirelit burgonyából.

Barátnőm először borjú bécsit akart rendelni burgonyasalátával, majd miután a pincérfiú három másik ételt is ajánlott, így erősen elgondolkodott a vajhalon roston spenótos rizottóval. Kikérte a fiú véleményét, hogy melyiket ajánlja. A pincér állta a sarat, talán egyedül őket lehetett itt pontozni. A vajhalat ajánlotta, de utólag biztosan megbánta.

Vajhal roston spenótos rizottóval

A hal nem volt kellően megsütve, a rizottó pedig túlságosan kemény volt. Tudom, hogy al dente kell, hogy legyen, de ez nagyon messze volt tőle. Ahogy a barátnőm fogalmazott, az egész nagyon munkás volt. Bár éhesen érkeztünk, de az ételek fele a tányéron maradt némi arrébb tologatással. Nem tudtuk megállni és szóvá tettük az észrevételünket a pincérnél, melyre az a válasz érkezett, hogy szólni fog a szakácsnak. Ez valószínűleg nem történt meg, vagy talán a szakács rossz néven vette és nem építő kritikának. Tudom ez már nagyon extra kívánság, de azért jól esett volna egy grátisz desszert a szakácstól, ha már félig elkészített ételeket kaptunk. Minden fogáson az odafigyelés hiánya és talán időhiány volt tapasztalható. Ez betudható annak is, hogy egy elég felkapott helyről beszélünk (szinte minden asztal foglalt volt), de ez még nem mentség egy nyers halra.

Az árak szerintem kissé túlzóak. Mivel az ételek fele a tányéron maradt, így egyáltalán nem találtam ár-érték arányosnak.

Ezen a helyen a szemem jól lakott, de a gyomrom éhes maradt. A lelkemnek pedig nem volt elég a külcsín. A Vintage Garden számomra egy üres ékszerdoboz lesz, mely sokkal többet ígér a külseje miatt, de belül nincs semmi. Kétszer voltam ott; először és utoljára. Remélem, találnak jobb szakácsot, a facebookon amúgy is hirdetik, hogy szakácsot keresnek. (Azért ez is sejtett valamit.)

 

A teszt időpontja: 2014. június 24.

 

Vintage Garden 

1071 Budapest, Dob utca 21.

vissza