Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Izmosodni, izmosodni!

 

209. nap

2015-02-08

Az előző bejegyzés után taktikát váltottam. Úgy gondoltam, hogy új hónap, új szokások és már nagyon elegem lett abból, hogy nem izmosodom.

Nagyon jó, hogy lement 9 kiló, és további 5-6 lemehet még így, de rájöttem, hogy ezzel a módszerrel sosem leszek izmos és talán löttyedtebb is lesz a bőröm a sok fogyás miatt. 

Jobban utána olvastam a neten, és amit már korábban is írtam, azt követtem, mert tényleg több tápanyagra van szüksége a szervezetemnek, ahhoz, hogy a felesleget izommá alakítsa. Így a kalóriabázisban újraszámoltam a napi kalóriabevitelt. (Ez már amúgy is szükségszerű volt, mert először még 70 kg-ra számoltam, most meg már 61-re kellet.)

A napi kalóriabevitel 1200-ról 1371-re módosult. A cél dátum június közepe. Ehhez még azt csináltam, hogy átszámoltam az új súlyomhoz képest a szükséges fehérje, szénhidrát és zsír mennyiségét is.

A fehérjét 122 grammra kellett volna változtatni, de meghagytam 130-on. A szénhidrátot viszont 122 grammra módosítottam a 130-ról, és a zsír is 23 gramm lett a 25 helyett.

Heti három súlyzós edzést végzek (kímélve a lábamat) és a többi napon pedig aerob edzés van.  

Állítólag felváltva kell tömeget növelni és diétázni. Ami most látszódik az egy kiló plusz a mérlegen, amitől nagyon megijedtem, de hát az izom az nehezebb, szóval, ha ez tényleg izom, akkor rendben van. (Amúgy tényleg látok valamit a testemen már, talán elkezdődött valami.) Viszont a csirkét már így vasárnapra nagyon unom. A többivel nincs gondom.

A reggeli csokis zabkását kifejezetten imádom. A fehérjeporból pedig szintén csokisat vettem, és annak ellenére, hogy ettől az íztől tartottam a legjobban, eddig ez a legfinomabb. Ezt egy húzásra meg tudom inni. Nagyon ízlik. Igazából olyan, mint ha kakaót innék.

A délutáni negyed kiló túróval is elvagyok. Ezt nem egyszerre eszem meg, hanem 2 vagy 3 részletben. Egész jó nasi. De a csirkére ki kell találni valamit. Nekem nagyon fontosak az ízek, az intenzív ízek. Tegnap már curry fűszerkeveréket tettem a csirkére és főztem hozzá egy kis zöldborsót is. Barna rizzsel ettem, mert nem kaptam basmati rizst, de már alig várom, hogy elfogyjon, mert a basmati sokkal finomabb és kevesebb kalória is van benne. Ez a kis indiai ízvilág elgondolkodtatott. A thai konyhát már régóta fel akartam fedezni. Most, hogy egy kicsit utánanéztem, rájöttem, hogy ez áll a legközelebb a testépítős életmódhoz. Mivel az igazi thai étkezés rizsből, levesből, párolt, sült vagy grillezett halból vagy szárnyasból vagy fűszerekkel ízesített salátából és zöldségekből áll, hozzá való mártásokkal.  

fotó: unsplash.com

Az indiai ízvilág annyira nem jött be. Vacsorára már untam curry-s csirkét. A kínaiak meg túl sok szójaszószt használnak, melyben sok kalória van. Szóval thai ételek testépítős változatban való kikísérletezésén kezdem el dolgozni, de rájöttem, hogy ehhez be kell szerezni rengeteg új alapanyagot (kvázi az egész kamra tartalmát le kell cserélni) és a thai alapanyagokat nagyon nehéz itthon beszerezni. Maradnak a magyaros ételek.

Addig is muszáj lesz kitalálnom valamit, mert nagyon nehezen bírom ezt az egyízű táplálkozást. Valamelyik nap ketchup-ban tocsogó meleg szendvicsről álmodoztam, este pedig nutellás-banános palacsinta ízét éreztem a számban. 

Nem ettem ilyeneket, de nagyon vágyom az ilyen jellegű szénhidrátokra. Most viszont nem akarok engedni a kísértésnek. Persze egy-egy bűnözés belefér, de talán majd máskor...

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza