Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Újabb tapasztalatok

 

170. nap

2015-01-02

Átléptünk az új évbe és újra van néhány változás az étrendemben. 

A tonhalamat olívaolajban lévő helyett már natúr lében fogyasztom. Így a zsírokat is jobban be tudom tartani. A protein por december 28-án elfogyott, így újat vásároltam. Ekkor jöttem rá, hogy az eddigi por nem volt megfelelő számomra, mert nem volt elég gyors a felszívódása. Így az év utolsó napjában egy új proteint szereztem be. Ez a leggyorsabb felszívódású, kifejezetten szálkásításra készített protein por. Nincs benne laktóz, így emiatt sem kell már aggódnom. Vaníliásat vettem. Jobb íze van, mint az előzőnek. Edzés után ebből fogyasztok 30 grammot, de most már csak szigorúan vízzel. Tejjel keverve ugyanis lassítja a felszívódását. Jó íze van vízzel is. A tejről még korábban leálltam az előző fehérjepornál, mert furán éreztem magam 3 dl tej elfogyasztása után. Most napi 1 dl tej maradt, melyet a zabkásámhoz fogyasztok el. Az új fehérjeporból időnként keverek hozzá 5 grammot, így kellemes vaníliás íze lesz.

Az edzéseket nagyon jól tartom. Heti három súlyzós edzés van, közötte pedig popsira és hasra kardió. Ezt még az ünnepek alatt is tartottam.

Az ünnepek alatt amúgy nem jött fel egyetlen kiló sem. Az igazság az, hogy már hónapok óta a 64 és a 63 kg között ingázok. Ez Karácsonykor is így volt. Nem ettem túl magam, mindent megkóstoltam, de nem volt semmi probléma. A sütikből viszont szerintem elég nagy adagot ettem, de szerencsére a mérleg ezt nem mutatta meg. Szerintem ezért nem indul meg a fogyás. Mert túl sok a cukor, mely igaz, hogy nem látszódik meg a mérlegen, de akkor is benne van a szervezetemben és meggátolja a fogyást. Mostanában pedig túl sokszor tartottam csoki napot. De most már csak néhány szem szaloncukor van hátra, a rosszabb napokra. Ha ezek is elfogynak, akkor talán könnyebb lesz.

Most már nem lesz több rokonlátogatás sem egy ideig. Szóval koncentrálhatok a csirkehusi, rizs, zöldség kombinációkra.

fotó: unsplash.com

Elégedett vagyok a teljesítményemmel továbbra is. Az új évben nem fogadtam meg, hogy leadom még azt a 8 kg-ot, egyszerűen csak az volt a fogadalmam, hogy egészségesen élek, mert ebben benne van minden, a sport és a táplálkozás is. A 8 kg meg annyira nem is fontos. Most inkább arra törekszem, hogy végre meglátszódjon már valami kocka-féle a hasamon.

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza