Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Végre egy jó fogyókúra

 

7. nap

2014-07-23

Reggeli: Tea mézzel. Később pedig egy kefir egy szelet light kenyérrel. De igazából nem is voltam éhes.

Egyik családtagom megkért, hogy, ha már úgy is gyakorolnom kell a tételeket, akkor főzzek neki a mai napra ebédet.  Nagyon jó ötlet volt, mert így rögtön letudtam három ételt is. Viszont elég megterhelő is volt, mert meg kellett állnom, hogy ne egyek sokat az istenire sikerült almás lepényből.

Még előző nap elkészítettem a tételsorban következő hideg meggylevest (recept itt). Ma uzsonnára ettem belőle, de mivel tele van cukorral, így alig 100 grammot mértem ki magamnak. Te jó ég milyen finom volt!  Ez sajnos nem tud beépülni a fogyókúrámba, mert ez a kevés is 260 kalória volt. A páromnak lefagyasztottam a többit. Jó lesz még neki akkor, amikor kevésbé kalóriadús ételeket főzök majd (végre).

Ebédre pedig kijevi jércemell volt vajas-petrezselymes répával és burgonyapürével (recept itt). Nem éppen fogyókúrás. 100 g jércét, 100 g burgonyapürét és 50 g répát számoltam. Így összesen 428 kalóriát fogyasztottam el nagyon nagyon jóízűen.

Utána következett még egy kis darabka az almás lepényből (215 kalória) Nyugtattam magam, hogy csak a kóstoló kedvéért, de nagyon nem kellet kóstolgatni, mert tökéletes volt. A családtagomnak is nagyon ízlett minden.

Elégedetten dőltem hátra délután, nemcsak azért, mert az ételeket kiválóan elkészítettem és kihoztam magamból a maximumot, hanem ezért is, mert megálltam, hogy keveset egyek belőlük és így vacsoráig még mindig maradt 305 kalória, melyet okosan fel lehet használni. (Nem úgy, hogy megeszek még egy darabka almás lepényt.)

Úgy látszik, hogy a dolgok maguktól is megoldónak. Pár napja még fogalmam sem volt arról, hogy hogy fogok gyakorolni és közben fogyókúrázni is, és most minden olyan egyszerűen megy.

Holnaputánra is van már egy megrendelésem az egyik tételre, így ismét letudhatok három ételt. Sajnos az elején eltervezett elveimet időre fel kellett adnom, de valamit valamiért.

Vacsorára ismét egy kevés jércét ettem pár falat répával, összesen 103 kalóriát elfogyasztva. Este apukámat látogattam meg, aki szeretett volna egy kis pogácsát enni. Szóval sütöttem neki egy tepsivel (recept itt) és elvittem neki a maradék almás lepénnyel együtt. Így mindenki jól járt. A párom amúgy sem eszi a süteményeket. Ha itt maradt volna, akkor biztosan én ettem volna meg. Viszont a pogácsát le kellet tesztelnem, szóval ezek ismét plusz kalóriák lettek.

Mivel ezt a pogácsát elég gyakran követelik rajtam a családtagok (különösen a párom) így a receptet felvittem a programba és pontosan kiszámoltam, hogy hány kalória van benne. 1 db pogi (18 g) 66 kalóriát tartalmaz. Annyira nem is sok, mint gondoltam. Csak az a baj, hogy annyira finom, hogy az ember nem áll meg 10 db-nál. Én most csak hármat ettem.

A nagy sportból, amit elterveztem végül annyi lett, hogy egy keveset pingpongoztunk. De rá kellet jönnöm, hogy ez nem az én sportom. Enyhén szólva nem adtam bele mindent...

A mai kalóriabevitel így 1364. A fehérje kevés volt ma, a szénhidrát jó, de a zsírt megint túlléptem. Erre most már jobban oda kell figyelnem! A mai nappal nem vagyok elégedett. Megint csak 1 liter vizet ittam meg. Többet kell innom és sportolnom is! A mérleg 68 kg-ot mutat.

Ma egy hete, hogy elkezdtem ezt a fogyókúrát. Más fogyókúrákat kb. itt szoktam abbahagyni, mert itt szokott elegem lenni abból, hogy nem ehetek igazi ízeket, csak valami natúr, nem túl fűszeres ételeket.

Ebbe a fogyókúrába viszont beleszerettem. Sok mindenen kell még változtatnom, de abbahagyni eszem ágában sincs.

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza