Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Szezon: tavaszi, nyári
Alkalom: grill party, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











"Majd egyszer, ha sok pénzem lesz, nyitok egy kávézót vagy egy kis cukrászdát."

2016.04.25.

"Majd egyszer, ha sok pénzem lesz, nyitok egy kávézót vagy egy kis cukrászdát."

A Gasztro & Lifestyle startups címen szervezett workshopon jártam 2016. április 21.-én

"Majd egyszer, ha sok pénzem lesz, nyitok egy kávézót vagy egy kis cukrászdát."

Hányan hallottuk ezt a mondatot? Mitől válik működőképessé, sikeressé, növekedésre képessé, majd még sikeresebbé, végül stabil bevételt termelő céggé egy gasztronómiai vállalkozás? Álmok és valóság, hol kell tudni megállni. A kevesebb több? Vagy csak a sok számít?
Ezekre a kérdésekre adott választ a Startup Safary Budapest keretében, a Loffice Budapest-ben megrendezett workshop.

A workshop összefoglalóan a gasztronómiai startupok, azaz a gasztronómiával foglalkozó induló vállalkozások működési modelljének bemutatásáról szólt. Sikeres üzletemberek és üzletasszonyok mesélték el, hogy ők hogyan indították útjára álmukat, tippeket adva ahhoz, hogy kezdőként milyen hibákat ne kövessünk el, mivel érdemes foglalkozni és mivel nem.

Határ Péter (Pola Pola) szerint a gasztronómiában mindig van hely az újdonságok számára, csak merjünk belevágni.

A workshop tanulsága számomra az volt, hogy személyes érdeklődésből, szenvedélyből csodás dolgokat lehet létrehozni. Az előadók mindegyike így indította el a vállalkozását. Nem hagyták, hogy a kezdeti nehézségek legyőzzék őket, mert mindvégig hajtotta őket az a belső kis motor, melyet szenvedélynek hívunk. Ez mindennek az alapja, és ahogy eldöntöd, hogy belevágsz, majd hozzá adod ezt a plusz energiát, jönni fog az anyagi segítség is. Ha pedig nem tudod, hogy hogyan indulj el, kérdezz bátran a gasztro startupok vezetőitől. 

A workshopon sok ismerős gasztroblogger arcot is felfedeztem, mely nem csoda, mivel az előadók mind olyan nagy nevek voltak, akik tevékenységét manapság minden gasztroblogger számára illik figyelni.

Ők adtak elő:

Határ Péter (Pola Pola)

Határ Péter, francia pékséget, szerb éttermet, cukrászdát is húzott fel már a nulláról, teljes koncepció és infrastruktúra lebonyolításban bőven rendelkezik tapasztalatokkal. A bosnyák-szerb-horvát konyha remekeit a Klauzál téren kínáló Pola-Pola idén elnyerte az év street food díját.

Kalmár Péter (Yummber)

A közösségi vendéglátó alkalmazás, a Yummber 2015 nyarán indult nagy durranással, akkor olvashattunk róla a legnagyobb látogatottságú oldalakon. Az Uberhez hasonló sikerekre törő és rejtett fogyasztói igényekre építő startup őszre már befektetéshez is jutott. Azóta pedig igyekeznek összekötni a keresletet a kínálattal, megvalósítani a lehetetlent, idegenek lakásába más idegeneket eljuttatni egy alkalmazás közvetítésével. Közben nemcsak azzal kell megküzdeniük, hogy kimozdítsák a közönséget komfortzónájukból, de, hogy eltalálják ki milyen ételt enne szívesen, és mindez, hogyan valósítható meg legálisan, mind adóellenőrzési, mind élelmiszerbiztonsági szempontból.

 

Virágh Barbara (DietBox/KitchenBox)

Az vagy, amit megeszel. Még ha kicsit elcsépelt is, nagyon is igaz. Virágh Barbara a saját bőrén tapasztalta meg azt, hogy mennyit jelent, és mennyit ad, ha odafigyelünk arra, hogy milyen táplálékokat viszünk be a szervezetünkbe. Munkája során látta, hogy sok esetben csak az idő és az energia hiánya az, ami hátráltatja az embereket abban, hogy egészségesebben, tudatosabban táplálkozzanak.

A szándék, az elhatározás megvan, már csak a megvalósításban kell némi segítség. Ebben szeretne minél több ember segítségére lenni, ezért jött létre a DietBox, ahol nincs más dolgod, csupán kiválasztod a számodra legszimpatikusabb – garantáltan egészséges és minőségi alapanyagokat tartalmazó – ételeket, ők pedig összerakják Neked a személyes DietBoxodat. Náluk megrendelheted a paleolit, gluténmentes, laktózmentes, vagy fitness finomságokat is, ezen kívül az ételeik között találsz vegetáriánus fogásokat is, valamint diétás süteményeket, kenyereket is rendelhetsz. Hozzáadott cukrot és fehér lisztet egyetlen receptjük sem tartalmaz, ez garantált minden egyes DietBox étel esetében. Ezért pedig óriási LIKE-ot adok nekik az Enni és Fogyni könyv írójaként!

Bővebb info itt.

 

A KitchenBox is hasonló. Szolgáltatásuk azoknak szól, akik akarnak és mernek kísérletezni, de szívesen veszik, ha fogják közben a kezüket. Minden héten profi séfjeik egészséges, alacsony kalóriájú (áltlag 400-600 Kcal) recepteket állítanak össze, melyeket könnyedén elkészíthetsz otthon. Annak érdekében, hogy ezek az ételek gyorsan (25-45 perc) és egyszerűen elkészüljenek, egy receptkártyát adnak, amin képekkel illusztrálják az elkészítés folyamatát lépésről-lépésre.

Bővebb info itt.



Bart Dániel (Élesztőház)

Az élesztőben kizárólag magyar kézműves sörök vannak csapra verve. Bart Dániel a workshopra is hozott kóstolót. Köszönet érte!

Az Élesztőház koncepciójának megalkotója kézműves sörözőt, lakáséttermet, medvemenhelyet, teázó, kávézó és csokoládéműhely koncepciót élesztget az Élesztőházban. Érdemes nyomon követni tevékenységét.


Boros Regina (Macaron Nap 2016., Gasztrobizarr blog szerzője)

Boros Regina, a Gasztrobizarr blog szerzője gondolt egyet, nekiveselkedett a macaronoknak, és ha már Párizsban, New York-ban és Londonban ennyire hagyománya van a rózsaszín álmokat oly édesdeden közvetítő süteményeknek, itthon is meghonosította a Macaron Napot, ahol aztán boldog-boldogtalan megfürödhet a cukiságokban.

A workshopon ezeket lehetett kóstolni:

Az Yummber ötletgazda két házigazdát is hozott, akik a helyszínen, a Taste Loffice konyhájában főztek. Tőlük kétféle menü volt friss limonádéval:

1. Rakott krumpli, Kossuth kifli

2. Töltött csirkecomb, Piskóta

A KitchenBox Csirke tikka masala-t kínált, a DietBox pedig Kakaós-kókuszos paleo muffint.

Volt még kézműves sör is, valamint a Zazzi cukrászda jóvoltából macaronok.

Most akkor melyiket is válasszam?

via GIPHY

A magyarosabbat, a rakott krumplit kóstoltam, mely nagyon jó választás volt.

Igazi házias íze volt, nem az a menzai, száraz, kolbász nélküli cucc. Szaftos burgonya és karakteres ízek jellemezték. Vagy jó minőségű tejfölt használtak, vagy egy kis francia ihletéssel tejszínt is kevertek a tejfölhöz. Nem tudom, de annyira bejött a dolog (és már olyan régen készítettem a diétám miatt), hogy hétvégén nekem is rakott krumplit kellett sütnöm.

A Kossuth kifli is nagyon finom volt.

Étteremtesztjeimből ismertek már annyira, hogy a legapróbb dolgot sem hagyom szó nélkül. Így most sem bírom megállni, hogy ne fogalmazzak meg valami apró kritikát.

Ott vagyunk egy viszonylag kisméretű teremben, ott egy csomó ember és sehol egy hely, ahol normálisan el tudod fogyasztani a mindkét kezedet igénybe vevő rakott krumplidat vagy töltött csirkecombodat. Vagy az öledbe rakod, de akkor tuti, hogy magadra borítod, vagy állva eszel és megpróbálsz egyensúlyozni a késsel és a villával, hogy megold az étkezést. 

Ebből a leírásból jól látszik, hogy ez a menü nem a legjobb választás egy ilyen eseményhez. Valami állófogadásra alkalmas ételt kellett volna választani, melyet könnyű megenni állva, egy kézzel is.

Mindezt leszámítva köszönöm az élményt a házigazdáknak és az egész csapatnak!

Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza