Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Elkészítési idő (perc): 30
Árszint: olcsó hozzávalók

Borban sült zöldségek

Borban sült zöldségek Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fine dining éttermek a Balatonnál

 

Fine dining éttermek a Balatonnál

Régen, ha a balatoni gasztronómiára gondoltunk a sült hekk és egyéb strandon kapható ételek jutottak egyből az eszünkbe. Mára a helyzet már jelentősen megváltozott. Nagy szerepet kapnak a helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készített ételek és lassan a parton is kialakul a street food balatoni megfelelője a beach food.

A parttól kicsit távolabb pedig fine dining éttermek sora nyílik meg, utat adva valami újnak a Balatonon. Jellemzőjük, hogy a legtöbb szálláshellyel is rendelkezik, melyet érdemes előre lefoglalni, mivel a betévedő vendégek számára már nem mindig marad hely. Ezek az éttermek sok külföldi vendéget is vonzanak és szinte mindegyik Gault Millau szakácssapkás étterem.

Nézzük, melyek ezek az éttermek az északi és a déli oldalon a teljesség igénye nélkül:

Északi oldal:

Terazza Bistro-Bar

Egy modern európai étterem, mely szakít a megszokott ételpárosításokkal és mindezt egy gyönyörű panorámával rendelkező helyen, Sümeg legmagasabb pontján teszi. Fogásaihoz saját termesztésű fűszernövényeket és kézműves termékeket használnak.

A 6 fogásból álló degusztációs menü ára 14.500 Ft.

Az étlapon helyet kap a kacsa és a sertészszűz mellet az arany durbincs és a pisztráng is.

Pisztrángfilé, kuszkusz,koktél paradicsom, paprika mártás

Karamellizált palacsinta, bourbon hab

fotók: Terazza Bistro – Bar facebook oldal

 

Nyitva: egész évben, de hétfő és kedd szünnap

szerda- vasárnap 12:00-21:00


Elérhetőség:

Sümeg, Csalogány utca 7.

www.terazza.hu

 

Chianti étterem

A Veszprém kertvárosában található toszkán trattoria hangulatát idéző étterem a modern olasz-magyar fúziós konyha remek fogásait kínálja.

Az 5 fogásból álló degusztációs menüt 9.500 Ft-ért kóstolhatjuk meg. Az étlapon helyet kap a Rántott fledermaus kifliburgonyával, tejfölös uborkaspagettivel is, de van Angus marhahátszín steak burgonyával, chilis adzuki babbal és Velős derelye nyúlkolbásszal, lestyános roqueforttal is.

Tapolcai pisztráng körözött karottával és wasabi-s céklával

Tökmagos vaddisznószűz, lilaburgonya-dödöllével, vargányával

fotók: Chianti étterem facebook oldal

 

Nyitva: egész évben, hétfő - vasárnap 11:30 – 23:00


Elérhetőség:

8200 Veszprém, Csermák Antal utca 13.

www.chiantietterem.hu

 

Villa medici étterem

A családi vállalkozás konyhája a magyar konyhaművészet tradícióit ötvözi nemzetközi trendekkel. Amit lehet, házilag készítenek: házilag füstölik a húsokat, sütik a kenyeret és házi lekvárokat, fagylaltokat is készítenek. Degusztációs menükkel várják a kulináris élvezetek rajongóit. Az 5 fogásból álló degusztációs menüt 8.950 Ft-ért kóstolhatjuk.

Az étlapján helyet kap a Karfiolos rizottó St. Jakab kagylóval, kacsamájjal és pak-choi-jal, csakúgy mint a Mangalicapofa és bárány T-bone steak rántott májashurkával, csicseriborsó-krémmel langallón. De van Klasszikus borjú bécsi tejes borjúból, tökmagolajos burgonyasalátával is.

Sült paprika krémleves füstölt vörös tonhallal

 

 Az "Aranymetszés" desszert

fotók: Villa medici étterem facebook oldal

 

Nyitva: egész évben, hétfő - vasárnap 11:30 - 22:30 

Elérhetőség:

8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 11.

www.villamedici.hu

 

Déli oldal:

Kistücsök

Izgalmas, helyi alapanyagokra építő, korszerű konyhával rendelkező hely, mely nagyon népszerű a Balaton déli partján.

A választékukban szerepel a harcsapaprikás túrós csuszával és nyáron mindig van kovászos uborka leves. Ezek mellett kiváló halas ételek, pisztráng és fogasfilé is kerül az asztalra nem mindennapi tálalásban. Az 5 fogásos Régiónk ízei menüt 9.000 Ft-ért kóstolhatjuk meg.

Sertés szűzpecsenye spárgákkal, sóska habbal és puliszkával

Somlói más felfogásban 

fotók: Kistücsök facebook oldal

 

Nyitva: egész évben,  11:00-23:00

Elérhetőség:

8636 Balatonszemes Bajcsy Zs. u. 25.

www.kistucsok.hu

 

Château Visz Gourmet Étterem

A luxus hotel gourmet étterem havonta változó, szezonális, regionális, friss alapanyagokból készülő 7 fogásos menüvel is várja vendégeit minden évszakban. Az ételek jellemzői a friss fűszernövények, ehető virágok, melyek többnyire a kastély saját fűszerkertjéből származnak. A hagyományos és molekuláris technikák ötvözésével, a legmodernebb konyhatechnológiával izgalmas, egyedi fogásokkal várják vendégeiket.

A Château Visz elnyerte a "Best of Budapest & Hungary 2014, 2013 és 2012" díjat, Közép-Európa Top 20 étterme között szerepel a Food and Wine amerikai gasztro-szaklap 2012-es európai toplistáján, illetve az Év Éttermének választottak a Dining Guide 2010-es értékelése alapján.

5 fogásos menüt 22.500,-Ft-ért kóstolhatunk.

Bárány carpaccio, kökény, birs, dió

Dobos torta újragondolva

fotók: Château Visz Gourmet Étterem facebook oldal

 

Konyhai nyitva tartás:

  • július 1-től augusztus 31-ig hétfőtől vasárnapig 12:00-14:00 és 19:00-22:00                           

  • szeptember 1-től - május 31-ig hétfő-kedd: pihenőnap, szerdától vasárnapig 12:00-14:00 és 19:00-22:00

Elérhetőség:

8681 Visz, Berencsepuszta  

www.chateau-visz.com/gourmet-etterem

Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több balatoni cikk itt.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza