Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Rakott cukkini bolognai mártással

Rakott cukkini bolognai mártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: vacsora, ebéd
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, testépítős ételek

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus, Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Főszerepben a szőlő

2016.09.22.

Főszerepben a szőlő

Miért együk? Hogyan együk? Hol együk?

Nincs ősz szőlő nélkül és nincs szőlő ősz nélkül. Szeptember végével és a szüreti idő kezdetével itt az idő arra, hogy számba vegyük a gyümölcsök királyának tartott szőlő pozitív tulajdonságait, és egyúttal választ kapjunk azokra a kérdésekre is, hogy miért, hogyan és hol együk?

 

Miért együk?

A szőlő, mint egészségmegőrző és gyógyító energiabomba

A szőlő igazi kincs az egészségmegőrzésben és a gyógyításban. Fogyasztása csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az idegeket és ajánlható vérszegénységre, idegrendszeri problémára, fizikai gyengeségre, lábadozás idején, székrekedésre, aranyérre, mindenféle gyulladásos megbetegedésre, májpangásra, gyomorhurutra és női betegségekre egyaránt. Kedvezően hat a gyomor- és a bélrendszerre. Gyógyítja a belek betegségeit, fokozza az epeelválasztást, és nagyobb mennyiség a vizelet savasságát is jelentősen csökkenti. A szőlő vízhajtóként és izzasztóként is hat, ezáltal méregtelenít. /Forrás/

Csokoládé helyett inkább szőlő

A szőlő magas cukortartalma miatt igazi kalóriabomba, mely gyorsan energiával tudja ellátni a szervezetet, így hasznos lehet vizsgaidőszakban is, vagy amikor kicsit gyengébbnek érezzük magunkat, például egy borongósabb őszi napon. 

Hogyan együk?

Elsősorban frissen, nyersen, mert így hasznosulnak maximálisan a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok.

Készíthetünk belőle gyümölcssalátát is. Párosítsuk más gyümölcsökkel vagy sajtokkal, dióval.

kép: Pinterest

Próbáljuk ki sütve és főzve is.

Íme, két ötlet az őszi napokra:

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

Szőlővel töltött sült alma

 

A szőlőt többségében inkább feldolgozott állapotban fogyasztjuk. Mustot, bort készítünk belőle, vagy aszaljuk. A magjából kinyert szőlőmagolaj az egyik legértékesebb olajok közé tartozik. Gazdag E-vitaminban és magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt, emiatt a kozmetikai iparban is fontos alapanyag.  

Szőlőmagolajjal bátran meglocsolhatjuk a salátánkat is, de még finomabbá tehetjük vele ezt a mozzarellás melegszendvicset is.

Aszalt formáját, a mazsolát desszertjeinknél egész évben használhatjuk édesítésre is. Jó párost alkot a túróval, de főzhetjük más gyümölcsökkel (almával, körtével) együtt is. Egy vörösboros gyümölcsraguban méltó helye lesz a gyümölcsök királyának.

Nasi tipp

Készítsünk saját magunk diákcsemegét. Így nem csak olcsóbb lesz, hanem különlegesebb is. Ráadásul csak olyanokat tartalmaz, amiket szeretünk. Vegyünk nagyobb kiszerelésben mazsolát, mogyorót, mandulát és más olajos magvakat. Keverjük össze egy nagy tálban, és már indulhat is a csipegetés egy jó film mellett, vagy a barátokkal egy pohár bor társaságában.

Hol együk?

Például szüreti programokon. Itt még frissen hozzá tudunk jutni ehhez a mennyei csemegéhez. Számos balatoni szüreti program lesz az elkövetkező napokban. Csak, hogy néhányat említsek:

szeptember 24., Szüreti vigadalom Balatonkenesén

szeptember 24., Szüreti felvonulás Szigligeten

szeptember 25., Arácsi szüret

október 7-9., Szüreti Fesztivál Balatonfüreden

Ha már Balatonon járunk, akkor üljünk ki egy kicsit a víz mellé akár egy pokrócba burkolózva, piknik kosár társaságában. Gyönyörködjünk az őszi Balaton szépségében. Ilyenkor a víz és a fák levelének moraja más zenét játszik, mint nyáron. Hallgassuk meg ezt az őszi koncertet, melyet néhány fürt szőlő vagy egy pohár bor még hangulatosabbá tehet.

Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

vissza