Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Őszi császármorzsa

Őszi császármorzsa Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, uzsonna
Szezon: őszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 15 perc

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Így készül a tökéletes csokoládéfondü

2017.02.12.

Így készül a tökéletes csokoládéfondü

Egy dögös desszert Valentin-napra

A csokifondü a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető desszertek egyike. De nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert hangulatos falatozásban lehet részünk, amikor párunkkal vagy a barátokkal együtt mártogatjuk az olvadt csokiba a gyümölcsöket vagy a különböző süteményféléket. Ha a sajtfondüt már kipróbáltad, akkor Valentin-naphoz közeledve itt az ideje, hogy olvadt csokoládéval töltsd meg a fondüstálkádat.

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé   
  • 1 dl tejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 g vaj

Opcionális ízesítők

  • rum, konyak, narancslikőr,  narancshéj

Mártogatnivalók

  • gyümölcsök: eper, narancs, banán, kivi, szőlő, alma mandarin, ananász, barack vagy aszalt gyümölcsök, stb.
  • egyéb finomságok: kalács, croissant, kekszek, babapiskóta, házilag sütött piskótakockák
  • marcipán, pillecukor (marshmallow), stb.

Elkészítés

1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és közepes hőfokon felforrósítjuk.

2. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az apró darabokra tördelt csokoládét! (Még jobb, ha csokoládé pasztillát használunk hozzá.)

Az így kapott csokoládékrémet ízesíthetjük még egy kevés rummal is, vagy keverhetünk bele reszelt narancs- vagy citromhéjat. Ha vajat adunk hozzá, akkor fényesebb lesz és krémesebb is.

A csokoládékrémet átöntjük a fondüedénybe, mely melegen fogja tartani. Ezután pedig már kezdődhet is a mártogatás.

Próbáljuk ki fehér csokoládéval is!

A csokiba mártott finomságokat meghempergethetjük még mogyoró, mandula vagy dióforgácsokban is.

A tálat melegítő mécses lángja meghittséget áraszt, de több gyertyát is meggyújthatunk a hangulatos fondüzéshez. Egy pohár pezsgővel vagy vörösborral tökéletes párosítás és igazi gasztro-kényeztetés Valentin-napon is.

fotók: Pinterest

Lájkold a cikket és oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza