Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alakbarát kakaós csiga

Alakbarát kakaós csiga Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Kenyérlángos

Kenyérlángos Konyha: magyar
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: vacsora
Szezon: téli
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Tarhonyaleves

Tarhonyaleves Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Laktózmentes, Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Így készül a tökéletes csokoládéfondü

 

Így készül a tökéletes csokoládéfondü

Egy dögös desszert Valentin-napra

A csokifondü a legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető desszertek egyike. De nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert hangulatos falatozásban lehet részünk, amikor párunkkal vagy a barátokkal együtt mártogatjuk az olvadt csokiba a gyümölcsöket vagy a különböző süteményféléket. Ha a sajtfondüt már kipróbáltad, akkor Valentin-naphoz közeledve itt az ideje, hogy olvadt csokoládéval töltsd meg a fondüstálkádat.

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé   
  • 1 dl tejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 g vaj

Opcionális ízesítők

  • rum, konyak, narancslikőr,  narancshéj

Mártogatnivalók

  • gyümölcsök: eper, narancs, banán, kivi, szőlő, alma mandarin, ananász, barack vagy aszalt gyümölcsök, stb.
  • egyéb finomságok: kalács, croissant, kekszek, babapiskóta, házilag sütött piskótakockák
  • marcipán, pillecukor (marshmallow), stb.

Elkészítés

1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és közepes hőfokon felforrósítjuk.

2. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az apró darabokra tördelt csokoládét! (Még jobb, ha csokoládé pasztillát használunk hozzá.)

Az így kapott csokoládékrémet ízesíthetjük még egy kevés rummal is, vagy keverhetünk bele reszelt narancs- vagy citromhéjat. Ha vajat adunk hozzá, akkor fényesebb lesz és krémesebb is.

A csokoládékrémet átöntjük a fondüedénybe, mely melegen fogja tartani. Ezután pedig már kezdődhet is a mártogatás.

Próbáljuk ki fehér csokoládéval is!

A csokiba mártott finomságokat meghempergethetjük még mogyoró, mandula vagy dióforgácsokban is.

A tálat melegítő mécses lángja meghittséget áraszt, de több gyertyát is meggyújthatunk a hangulatos fondüzéshez. Egy pohár pezsgővel vagy vörösborral tökéletes párosítás és igazi gasztro-kényeztetés Valentin-napon is.

fotók: Pinterest

Lájkold a cikket és oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza