Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Imádod a karácsonyi vásárok ételeit és italait? Most készítsd el otthon!

2017.12.10.

Imádod a karácsonyi vásárok ételeit és italait? Most készítsd el otthon!

5+1 recept a karácsonyi hangolódáshoz

Karácsonyi vásárokba menni szuper hangulatos téli program, melyet a fűszeres, testet és lelket egyaránt felmelegítő ételeink és italaink tesznek igazán örömtelivé. Jól esik forralt bort kortyolgatni és fahéjas mézeskalácsokat majszolgatni, miközben hagyjuk magunkat teljesen elvarázsolni a sok csillogó karácsonyfadísz és aprócska ajándéktárgy bűvöletében. A nézelődésben pedig megéhezik az ember. Egy hideg téli estén akár jöhetnek a komolyabb fogások is, mint a töltött káposzta vagy a kenyérlángos. Ha a karácsonyi vásárok hangulatával ebben az idszőszakban nem tudsz feltöltődni, akkor a vásár legjobb ételeit és italait otthon is könnyedén elkészítheted. Jöjjön 5+1 recept a karácsonyi hangolódáshoz!

1. Kenyérlángos

Finom sült szalonna és fokhagymás tejföl illat lengi be a levegőt, és ahogy a kemence ajtaja kinyílik, a megcsillanó vörös tűz melegséget hoz a hideg téli estébe. Ismerős? Ilyen környezetben jól esik beleharapni egy ropogós szélű, még gőzölgő kenyérlángosba, de ezt az élményt – igaz kemence nélkül – otthon is átélheted. Így ráadásul annyi tejfölt tehetsz rá, amannyit csak szeretnél. Íme, a receptem:

Kenyérlángos

Régóta kísérletezek a kenyérlángos receptekkel, és végre megtaláltam az igazit. Ennek hangulata van. Ahogy beleharapok, újra azon a nyáresti borfesztiválon érzem magam, amit gyengéden átjárt a töki pompos illata, hirtelen egy kicsit Balatonon is vagyok, valamelyik szüreti fesztiválon, és eszembe jutnak azok a hideg programok is, melyeknek elengedhetetlen melegítő harapnivalója a langalló.

2. Forralt bor

Nincs karácsonyi vásár forralt bor nélkül. Egy finoman elkészített, igazán fűszeres forralt bor minden cseppjében ott rejtőzik a karácsony. Csak belekortyol az ember és egyből átjárja a karácsony szelleme. De ez csak akkor valósul meg, ha forró italunk valóban tartalmaz minden fontos összetevőt, és nem a víz dominál benne. Készítsd el az alábbi recept alapján, és garantált a siker!

Az igazi csajos forralt bor receptje

Az igazi csajos forralt bor receptje Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken ...

3. Töltött káposzta

Egy finom töltött káposzta sokaknál nem hiányozhat a karácsonyi ünnepi asztalról sem. Kiadós összetevőivel nem csak energiával tölt fel, hanem nosztalgikus ízével egy kicsit a karácsonyt is az eszünkbe juttatja. Készítsd el füstölt szalonnával! Így még finomabb lesz. Íme, a recept:

Kolozsvári töltött káposzta

A "sima" töltött káposztától megkülönbözteti,hogy Kolozsvári szalonnát, debreceni kolbászt (mindkettő füstölten az igazi), és valamilyen sült húst (pl.: sertéskarajt) is tartalmaz. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is.

4. Forró csokoládé

A forró csoki a meghitt, téli esték hűséges társa lehet, mely felmelegít és ízével jobb kedvre derít, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve. Ezzel a recepttel te is könnyedén készíthetsz krémes állagú forró italt.  

A tökéletes forró csoki titka

Így készíts tökéletes forró csokit.

5. Mézeskalács

Mézeskalácsot sütni duplán megéri. Sütés alatt és még utána is garantált a karácsonyi illatterápia. Ha ehhez még egy finom sütemény is társul, akkor igazán örömteli percekben lesz részünk. A kedvenc mézeskalács receptemet mutatom meg, mellyel nem kell várni, hogy megpuhuljon. Dobozokban tárolva még hetekig ugyanolyan puha marad, mint sütés után. Elmaradhatatlan sütemény karácsonykor.

Puha mézeskalács

A kedvenc mézeskalács receptem, mellyel nem kell várni, hogy megpuhuljon. Dobozokban tárolva még hetekig ugyanolyan puha marad, mint sütés után. Elmaradhatatlan sütemény karácsonykor.

5+1 Bécsi krumpli

A bécsi karácsonyi vásárban találkoztam először ezzel a héjában sült burgonyával, melyet tejföllel leöntve kínáltak és a tetejére lehetett kérni sonkát és sajtot is. Annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon is elkészítenem. Az alaprecept túl egyszerű volt, így itthon elkészítve feldobtam egy kicsit. Íme, a recept:

Bécsi burgonya (Rita módra)

Először is muszáj megmagyaráznom ezt a nagyképű elnevezést. Ismét ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy nevemet adjam egy ételhez, de ezúttal talán van is valami csekély alapja a dolognak.

Szerző: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!