Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással

Juhtúrós-bazsalikomos ravioli tejszínes gombamártással Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen

Gluténmentes vaníliás karika egyszerűen Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, diétás nassolnivaló, karácsonyi sütemények, gasztroajándékok

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mézeskalács ház készítés 2.0

 

Mézeskalács ház készítés 2.0

Az idei mézeskalács házaim ajándékba készültek, így csak most tudom feltölteni a képet róluk, és megosztani a tanulságokat.

2 kg liszt, 1 kg méz, stb... és 1,5 cukormáztól ragadó nap eredménye 3 gyönyörű mézes kecó. A tavaly előtti receptem alapján készítettem, melyet itt találtok. Ebből 4 adag tésztát készítettem a három házhoz, hogy legyen még kb. 20 db mézeskalács is.

Mostanra sokkal gyakorlottabb lettem a mézeskalács házak készítésében és már a konyha sem úszott annyira a cukormázban, mert mindent letakartam nejlonnal. A cukormáz idén szuper lett, jó volt vele dolgozni, de a habzsákkal még mindig nem vagyunk barátok. Idén is sikerült egyet lenullázni.

A konyhát egy időre ellepték a ház elemei:

A házikóknak egy kb. 40 cm átmérőjű kartonlapot vágtam ki. A kartont bevontam alufóliával és erre ragasztottam rá a cukormázzal a házikó egyes elemeit. Mivel a kartonlap nem elég erős, hogy megtartsa a házat, ezért egy falap is került alá. Ezzel könnyű volt mozgatni, szállítani. 

Tanulság: a mézeskalács háznak szobahőmérséklet kell. Se a túl hideget nem szereti, se a túl meleget.

Erre akkor jöttem rá, mikor hideg levegőre tettem a házakat. Gondoltam a melegtől megolvadna a cukormáz, így jobb lesz nekik a hideg, amíg nem kerülnek végső tulajdonosukhoz. Ez hiba volt, mert a hideg levegőtől, a tészta megpuhult és majdnem össze is omlott, de ekkor szobahőmérsékletre helyeztem, ahol ismét megfelelő állagú lett. Itt már nagyon jól bírta a strapát. Szobahőmérsékleten tehát nagyon sokáig eláll.

Ilyenek lettek a házikók:

A maradék mézeskalácsból is gasztroajándék készült:

De azért maradt még egy doboznyi ,,saját felhasználásra" is:


Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza