Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Anna-burgonya grill zöldségekkel

Anna-burgonya grill zöldségekkel Fő kategória: köret
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Paprikás csirke galuskával

Paprikás csirke galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Miből álljon a szilveszteri menü?

 

Miből álljon a szilveszteri menü?

Ha még nem lenne ötleted a szilveszteri menüre, akkor a cikket elolvasva biztosan meg fogod találni a megfelelő recepteket és gond nélkül összeállítod a tökéletes menüsort.

Mielőtt nekilátnál a szilveszteri menü megtervezésének érdemes utánajárni, hogy milyen ételeket javasolt, illetve nem tanácsos enni a hagyományok és babonák szerint. A babonák az év utolsó és az év első napjára is megmondják, hogy mit fogyasszunk annak érdekében, hogy szerencsések legyünk.

Az év első napjára javasolt ételek:

Disznóhús

Mivel a hagyomány szerint a disznó befelé túrja a házunkba a szerencsét, így szilveszterkor és január 1-én is fogyasszunk belőle.


Lencse

A sok apró lencseszem a pénzre hasonlít, így a gazdagságot jelképezi, melyben részünk lehet, ha az év első napján eszünk egy kevés lencsét. A lencse helyettesíthető más apró szemű étellel is, például kölessel.


Rétes

Együnk rétest, hogy a szerencsénk úgy nyúljon az új évben, mint a rétestészta. De fontos, hogy jól meg legyen töltve, mert úgy a bőséget szimbolizálja.

Gyümölcs

Együnk gyümölcsöt az év első napján, hogy gyümölcsöző legyen a vállalkozásunk, a munkánk és az egész életünk!

Az év utolsó napjára javasolt ételek:

Csirkehús

Az év utolsó éjszakáján célunk lehet az, hogy minden rosszat és szerencsétlenséget az óévbe zárjunk. Ezért szárnyast kell enni, méghozzá csirkét, mert az hátrafelé kapirgál, ezzel visszakaparja a rosszat az adott évbe.

Fontos, hogy az új év első napján már ne fogyasszunk csirkét, mert ezzel pont ellentétes hatást váltanánk ki. Mivel a csirke a babonák szerint elkaparja a szerencsét, míg a pulyka haragot hoz, így ügyeljünk a virsli választásnál is.

Az év első napjára nem javasolt ételek:

Hal

Ha halat eszünk az év első napján, akkor állítólag kicsúszik a kezünkből a szerencse.

Rák

Kerüljük a rákot is, mert a rák hátrafelé halad, a hagyomány szerint ez hatással lehet az új évünkre.

Nézzünk néhány receptet, melyekből összeállíthatjuk a szilveszteri menünket!

Leves:

Francia hagymaleves


Főételek:

”Farmer steak”

Gyulaival töltött sertéskaraj

Főételek kísérői:

Olasz tésztasaláta

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Lencsesaláta bulgurral

Lencsesaláta

Desszert:

Papsipka (túrós batyu)

A pezsgő mellé:

Túrós-sajtos pogácsa

Lessünk el egy-két trükköt a spanyoloktól!

fotó: Pinterest


12 szem szerencsehozó szőlőt fogyasztanak el a spanyolok éjfélkor, január 1. első másodperceiben. A 12 szem szőlő jelképezi a 12 hónapot, így aki a szőlőt elfogyasztja, szerencsés és sikeres hónapokra számíthat. A szőlőt az új évet jelző tizenkét harangütésre kell elfogyasztani. A spanyolok a madridi Puerta del Sol tér harangját vagy a tv közvetítést figyelik.

Tetszett a cikk? Fejezd ki a ’Tetszik gomb’ megnyomásával és oszd meg az ismerőseiddel is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza