Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Miből álljon a szilveszteri menü?

2015.12.25.

Miből álljon a szilveszteri menü?

Frissítve: 2023.11.11.
Ha még nem lenne ötleted a szilveszteri menüre, akkor a cikket elolvasva biztosan meg fogod találni a megfelelő recepteket és gond nélkül összeállítod a tökéletes menüsort.

Mielőtt nekilátnál a szilveszteri menü megtervezésének érdemes utánajárni, hogy milyen ételeket javasolt, illetve nem tanácsos enni a hagyományok és babonák szerint. A babonák az év utolsó és az év első napjára is megmondják, hogy mit fogyasszunk annak érdekében, hogy szerencsések legyünk.

Az év első napjára javasolt ételek

Disznóhús

Mivel a hagyomány szerint a disznó befelé túrja a házunkba a szerencsét, így szilveszterkor és január 1-én is fogyasszunk belőle.

Lencse

A sok apró lencseszem a pénzre hasonlít, így a gazdagságot jelképezi, melyben részünk lehet, ha az év első napján eszünk egy kevés lencsét. A lencse helyettesíthető más apró szemű étellel is, például kölessel.

Rétes

Együnk rétest, hogy a szerencsénk úgy nyúljon az új évben, mint a rétestészta. De fontos, hogy jól meg legyen töltve, mert úgy a bőséget szimbolizálja.

Gyümölcs

Együnk gyümölcsöt az év első napján, hogy gyümölcsöző legyen a vállalkozásunk, a munkánk és az egész életünk!

Szerintem gyümölcsöt enni nem csak az év első napján ajánlott, hanem minden nap! Ahhoz, hogy egészségesek és fittek legyünk, naponta legalább egy adag gyümölcsöt fogyasszunk el.

Hogyan fogyaszd a gyümcsölöt, ha diétázol? Olvasd el ezt!

Az év utolsó napjára javasolt ételek

Csirkehús

Az év utolsó éjszakáján célunk lehet az, hogy minden rosszat és szerencsétlenséget az óévbe zárjunk. Ezért szárnyast kell enni, méghozzá csirkét, mert az hátrafelé kapirgál, ezzel visszakaparja a rosszat az adott évbe.

>>> Csirkés receptek itt.

Fontos, hogy az új év első napján már ne fogyasszunk csirkét, mert ezzel pont ellentétes hatást váltanánk ki. Mivel a csirke a babonák szerint elkaparja a szerencsét, míg a pulyka haragot hoz, így ügyeljünk a virsli választásnál is.

Az év első napjára nem javasolt ételek

Hal

Ha halat eszünk az év első napján, akkor állítólag kicsúszik a kezünkből a szerencse.

Rák

Kerüljük a rákot is, mert a rák hátrafelé halad, a hagyomány szerint ez hatással lehet az új évünkre.

Nézzünk néhány receptet, melyekből összeállíthatjuk a szilveszteri menünket!

Leves

Francia hagymaleves

Fő kategória: levesek; Étkezés: ebéd; Szezon: téli; Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd; Elkészítési nehézség: könnyű;

Főételek

"Farmer steak"

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

Gyulaival töltött sertéskaraj

Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is (például egy aszalt szilvás mártással és egy kis burgonyafánkkal), vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.

Főételek kísérői

Olasz tésztasaláta

Kedvenc tésztasalátám. Hidegtálra, vacsorára, grillezéshez, vagy csak azért, mert nagyon finom, és aki egyszer megkóstolta, nem bírja abbahagyni.

Lencsesaláta bulgurral

Egy kicsit különc lencsesaláta recept az isteni bulgurral.

Lencsesaláta

Könnyű lencsesaláta, nem csak szilveszterre.

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz. 25 dkg lencse 8 gerezd fokhagyma olívaolaj só őrölt fekete bors tárkonyecet vagy fehérborecet 160 g majonéz 150 g tejföl 1 csomó petrezselyemzöld 4 db füstölt virsli 1 db lilahagyma 2 db babérlevél 1 db vöröshagyma 1.

Desszert

Papsipka (túrós batyu)

Családunkban nagy kedvenc ez a sütemény, melyet általában kemencében készítünk el. Kaporral vagy kapor nélkül is megsüthetjük, biztosan nagy sikert fog aratni.

A pezsgő mellé

Túrós-sajtos pogácsa

A legjobb pogácsa recept, mellyel valaha találkoztam, és ebben semmi túlzás nincs. Ezt ki kell próbálni, és számolni azzal, hogy minden családi rendezvényre készíteni kell majd egy nagy tállal, mely percek alatt elfogy, hogy utána megkérdezzék, miért csak ennyit csináltál.


Lessünk el egy-két trükköt a spanyoloktól!

Pinterest

undefined

12 szem szerencsehozó szőlőt fogyasztanak el a spanyolok éjfélkor, január 1. első másodperceiben. A 12 szem szőlő jelképezi a 12 hónapot, így aki a szőlőt elfogyasztja, szerencsés és sikeres hónapokra számíthat. A szőlőt az új évet jelző tizenkét harangütésre kell elfogyasztani. A spanyolok a madridi Puerta del Sol tér harangját vagy a tv közvetítést figyelik.

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!