• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Csőben sült brokkoli

2014.03.17.

Csőben sült brokkoli

Egyszerű és finom étel a hétköznapokra. A brokkoli tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kálium, kalcium, magnézium stb.) viszont kalóriában szegény. Segíti a szervezet méregtelenítését és jó a magas vérnyomás ellen.

Hozzávalók (2 személyre):

0,4 kg brokkoli

4 ek. vaj

3 ek. hajdinaliszt 

3 dl tej

1 csipet őrölt szerecsendió

30 dkg füstölt sajt (pl. füstölt parenyica)

 

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és hideg sós vízben feltesszük főzni. Adjunk hozzá kb. 2 dl szénsavas vizet is (vagy egy csipet szódabikarbónát), így a brokkoli főzés után is szép zöld marad. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, legyen inkább roppanós.

2. Füstölt sajtmártást készítünk. Ehhez először felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felforrósítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lassú tűzön, addig hevítjük, míg habozni nem kezd. Állandó habverővel történő keverés mellett felöntjük a forró tejjel. Sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk és felforraljuk. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és ezzel is rövid ideig melegítjük.

3. A sajtmártást egy jénai tál vagy egy tepsi aljára vékony rétegben elkenjük. Rátesszük a megfőtt brokkolikat, leöntjük a maradék sajtmártással, végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 C fokon megsütjük.

 

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!