Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell

Sótésztában sült citromos-kakukkfüves csirkemell Elkészítési idő (perc): 50
Fő kategória:
Árszint: olcsó hozzávalók

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel

Csirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel Fő kategória: szárnyas ételek
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: nehéz
Elkészítési idő: min. 120 perc
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

2014.03.17.

Fokhagymás-petrezselymes tengeri süllő

Őszintén szólva nem sok halfajtát kedvelek. Azt mondják, hogy a magyarokra általában az jellemző, hogy kevés halat esznek és nem is nagyon szeretik az intenzív halak ízét. Szeretjük, ha nem annyira hal ízű az a hal. Sőt! Még jobb, ha egy kicsit csirke ízű. Valahogy így vagyok ezzel én is.
A tengeri süllő viszont kellemes ízű hal, melyet fűszerekkel nagyon jól lehet alakítani, variálni.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db tengeri süllő

1 db fokhagyma

1 db citrom

őrölt fekete bors

2 dl tej

2 csomó petrezselyemzöld

4 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A halat elő kell készítenünk, mely pikkelyezést és belezést jelent a tengeri süllőnknél.

2. Az előkészített halat sózzuk be, és tegyük zúzott fokhagymával elkevert tejbe úgy, hogy ellepje. Egy ideig hagyjuk benne a halat, majd vegyük ki és hagyjuk lecsepegni a tejet.

3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét és tegyük bele a már megszáradt halakat. Pár percig intenzíven süssük. A lényeg, hogy kérget kapjon a hal. Kéreg=íz. Ilyenkor is sózzuk meg és adjunk hozzá frissen őrölt fekte borsot. Majd fordítsuk meg.

4. Az intenzív sütéssel csak a hal külseje fog megsülni, így ha mindkét oldala megpirult, akkor tegyük át a halakat egy tepsibe. Adjuk hozzá a maradék vajat és a finomra vágott petrezselymet, valamint egy kevés zúzott fokhagymát. Tegyük előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kész halat locsoljuk meg citromlével.

Köretnek adjunk hozzá hasábburgonyát és snidlinges tartármártást.

vissza

Hozzászólások