Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Tejfölös gombaleves vajas galuskával

Tejfölös gombaleves vajas galuskával Elkészítési idő (perc): 30
Speciális összetevők figyelembe vétele: Vegetáriánus
Árszint: olcsó hozzávalók

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyulaival töltött sertéskaraj

2014.03.17.

Gyulaival töltött sertéskaraj

Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is, vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.

Hozzávalók (6-8 személyre):

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

egy akkora darabka Gyulai kolbász, amely hosszában belefér a husiba

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

pár csepp étolaj

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel lyukat vágunk a közepébe. A megtisztított kolbászt pár csepp étolajjal átdörzsöljük és belecsúsztatjuk a lyukba. Ha a kolbász véletlenül kilógna, nyugodtan vágjuk le a felesleget.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst. Tepsibe tesszük, és felolvasztott sertészsírral leöntjük. (a zsír kb. 3 cm legyen a tepsi aljában). A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is. Ha szükséges vízzel pótoljuk a folyadékot.

4. Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Burgonyapürével is tálalhatjuk, illetve reggelinek is kiváló paradicsommal vagy friss salátával.

vissza

Hozzászólások