Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel

Villámgyors sült húsos wrap, kukoricával és fokhagymás majonézzel Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek, sertés ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: grill party
Elkészítési idő: max. 15 perc

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Elkészítési idő (perc): 30
Árszint: olcsó hozzávalók

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

2016.09.04.

Kapros cukkini főzelék liszt nélkül, bőrén sült csirkemellel

Egy könnyű nyár végi főzelék hétköznapokra vagy akár hétvégére is.

Hozzávalók (2 személyre):

30 g vaj

90 g vöröshagyma

10 g (2db) fokhagyma

780 g cukkini

200 ml főzőtejszín (10%-os)

őrölt fehér bors

½  csomó kapor

1 tk. ecet (tárkonyecet)

 

a húshoz

300 g bőrös-csontos csirkemell

sült csirke fűszersó

1 ek. olívaolaj

 

Elkészítés

1.  A hagymát és a kaprot finomra vágjuk. A cukkinit előbb vékony szeletekre vágjuk, majd negyedeljük.

2. Forró olajon kissé megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd rövid pirulás után a cukkinit. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, kevergetve pirítjuk. Levet fog engedi, így nem kell vizet adni hozzá.

3. Amikor még éppen roppanós a cukkini, akkor vegyük ki a negyed részét és tegyük félre.

A másik részéhez adjuk hozzá a tejszín felét és forraljuk át az egészet. Vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Itt bele tehetjük a kaprot, hogy még apróbbra vágja a botmixer.

4. A pürét visszatesszük a tűzre, felöntjük a tejszín másik felével. Felmelegítjük és hozzáöntjük a kivett, félretett cukkinit. Ezzel is átforraljuk és ízlés szerint ecetet adunk hozzá.

 

A hús elkészítése:

A csirkéből szeleteket vágunk és befűszerezzük. Egy serpenyőben a bőrével lefelé fordítva elősütjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal.

190 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A zsíros bőr megvédi a husit a kiszáradástól, így az puha, omlós lesz.

 

1 adag főzelék egy szelet hússal tartalmaz:

Energia: 596 kcal

Fehérje: 68 g

Szénhidrát: 26 g

Zsír: 26 g

#gluténmentes főzelék #egészséges étel #cukkini főzelék

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások