Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)

Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó) Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: reggeli
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny

Zsályás-mustáros sült csirkeszárny Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Árszint: olcsó hozzávalók

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

2016.06.04.

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.


Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé

sültcsirke fűszersó

2 tk. olívaolaj

 

a salátához:

1 nagyobb darab kígyóuborka

1-2 szál újhagyma

2 pohár natúr joghurt

1 marék finomra vágott kapor

őrölt fehér bors

Elkészítés:

1.  A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.

2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

 

1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:

Energia: 259 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 7 g

vissza

Hozzászólások