Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Gombapörkölt

Gombapörkölt Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics

Vegetáriánus pizza és pizzás szendvics Konyha: mediterrán
Fő kategória: zöldséges ételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











”Farmer steak”

2014.01.02.

”Farmer steak”

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

Hozzávalók:

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

25 dkg füstölt kenyér szalonna

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

3 evőkanál fűszerpaprika

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel mélyedéseket vágunk a tetejére.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst.

A szalonnából vastagabb csíkokat vágunk és beletesszük a mélyedésekbe. Egy fanyárs segítségével rögzítjük a szalonnacsíkokat. Lehet hurokötözést is alkalmazni, a lényeg, hogy sütés közben ne nyílon szét a hús a mélyedéseknél.

Az így elkészített húst tepsibe tesszük és a felolvasztott, fűszerpaprikával elkevert sertészsírral leöntjük. A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk és felöntjük 2 dl vízzel.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is.

Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Tálaljuk majonézes lencsesalátával vagy bulguros lencsesalátával.

 

vissza

Hozzászólások