Húsos főételek
Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával
2014.09.12.Könnyen elkészíthető mediterrán finomság, mely nem igényel sok időt, így akár a sietős hétköznapokon is feltálalhatjuk. Hétvégére viszont, illik hozzá egy pohár jófajta fehérbort is fogyasztani.
továbbRakott kelkáposzta nagyon magyarosan
2014.08.15.Ezt az ételt lehet nagyon lightosan is készíteni, de most egy igen éhes férfi gyomrot kellett jól lakatnom. Így előkerült a füstölt szalonna , melynek következménye ez a kalóriában gazdag, magyaros rakott kelkáposzta lett.
továbbKijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével
2014.07.24.Csodás élmény, amikor a vágásnál a húsból kifolyik a fűszeres vaj az ember tányérjára. Ahhoz, hogy sütésnél ne veszítsük el az összes vajat, trükköket kell alkalmazni. Ezeket is leírom.
továbbCsirkepörkölt galuskával
2014.07.23.A csirkepörkölt megint egy magyaros, igen lakató étel, mely nálunk nagy családi kedvencnek számít.
tovább”Farmer steak”
2014.01.02.Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.
továbbPaprikás krumpli újragondolva
2013.12.18.Mostanság sokat foglalkozok az újragondolt ételekkel. Az elvem az, hogy addig nem utasíthatunk el semmit, ameddig nem próbáltuk ki. Így most a próbálgatás időszakában vagyok. Ugyanis elsőre, nem sikerült eldöntenem, hogy tetszik-e ez az egész ”átvariálás” dolog.
továbbSárgaborsó főzelék virsli pörkölttel
2013.12.17.Egy egyszerű, kiadós főzelék a hidegebb napokra.
továbbPaprikás krumpli gazdagon
2013.12.16.Egyszerű étel tele ízekkel. Nem értem, hogy miért csak elvétve lehet vele találkozni a vendéglátóhelyeken. Talán azért, mert akkor paprikás burgonyának kellene hívni? Ez nem hangzik túl jól, de valljuk be, az étel tálalása is kommersz. Ennek ellenére alig találkoztam olyan magyar emberrel, aki ne szeretné a paprikás krumplit.
továbbCsirkemell Wellington módra vajban sült fahéjas körtével és zellerkrémmel
2013.12.15.Nem igazán szeretem az olyan ételeket, melyek édeset és sósat is tartalmaznak egyszerre. Ez az étel viszont valamiért mégis a kedvenceim közé tartozik. Ugyanis egyszerű hozzávalók felhasználásával készül, csupán az anyagok saját ízét hangsúlyozzuk ki, és párosítjuk valami teljesen mással. A közös nevező mindegyikben a vaj, így bár különbözőek, mégis jól megértik egymást.
Érdemes kipróbálni!
Kolozsvári töltött káposzta
2013.12.02.A ”sima” töltött káposztától megkülönbözteti,hogy Kolozsvári szalonnát, debreceni kolbászt (mindkettő füstölten az igazi), és valamilyen sült húst (pl.: sertéskarajt) is tartalmaz. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is. Sokáig eltartható és kitűnő karácsonyra is.
tovább