Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Fokhagymakrémleves reform módon

Fokhagymakrémleves reform módon Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

2017.07.15.

Citromos-kakukkfüves ínyenc ragu bulgurral

Nyári ízek egészségesen

Nyáron nem csak a limonádéba mehet a citrom. Pácolj vele húsokat és dobd fel vele a mártásokat is, hiszen a citrom szuper egészséges, tele van vitaminnal és zsírégető hatású is. Párosítsd egy kis kakukkfűvel, így még pikánsabbak lehetnek a vele készült ételek. Éljenek a friss, egészséges hozzávalók és a nyári ízek!


Hozzávalók (4 személyre)

a páchoz:

  • 250 g csont nélküli sertéskaraj
  • 20 g mustáros karaj fűszerkeverék (Fűszerész)
  • olívaolaj
  • 1 tk. citromlé

 a mártáshoz:

  • friss kakukkfű
  • 1 db citrom
  • bors
  • 3 dl tejföl

 a körethez:

  • 200 g bulgur
  • víz

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Fűszerkeverékkel, citromlével és olajjal alaposan átforgatjuk. Állni hagyjuk néhány órát, vagy egy egész éjszakát.

2. Készítsük el a bulgurt! Ehhez forraljunk fel annyi vizet egy lábosban, amennyi el fogja lepni a bulgurt. Ha már felforrt, vegyük le a tűzről. Tegyük bele a bulgurt és egy kevés sót. Fedjük le és időnként keverjük meg. Kb. 25 perc alatt fog teljesen megpuhulni.

3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a bepácolt húst aranybarnára pirítjuk benne. Sózzuk és borsozzuk. Ha már sűrű pörzsanyag képződött a serpenyőnk aljában, akkor felöntjük egy kevés vízzel és alaposan elkeverjük. Lefedjük és alacsonyabb lángon, rövid lében puhára főzzük az egészet úgy, hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.

4. Ha mindent jól csináltunk, akkor mire megpuhul a hús, addigra sűrű szaftja lesz. Ezt a szaftot ízesítjük még tejföllel, meglocsoljuk citromlével és hozzá morzsoljuk a friss kakukkfüvet is. Az egészet átforraljuk és már tálalhatjuk is a bulgurral.

vissza

Hozzászólások