Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Lencsesaláta

Lencsesaláta Fő kategória: saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 120 perc

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből

Juhtúrós-céklás-tökmagos pizza és cukkinis mozzarellás pizza durumbúzalisztből Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen, tavaszi
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

2015.01.25.

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Egy szaftos csirkemell receptje, melyben a csirke omlósságát a bőre alá benyomkodott fokhagymás vaj és a legvégén rásütött sonka biztosítja.

Hozzávalók (2 személyre):

1 db bőrös csirkemell

4 gerezd fokhagyma

2 ek. vaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

2 ek. olívaolaj

4 db burgonya

2 dl alaplé vagy víz

2 szelet Pápai Kőröshegyi sonka

Elkészítés:

1. A csirkemellet előkészítés után bedörzsöljük a fűszersóval. A bőrét ujjunk segítségével elválasztjuk a hústól.

2. A vajat összekeverjük 2 db zúzott fokhagymával és egy kanál segítségével benyomkodjuk a csirke bőre alá. Egyenletesen eloszlatjuk. (Tehetünk a vajba fűszernövényeket is.)

Az így elkészített csirkét egy hőálló tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és alaplevet vagy vizet öntönk alá. Beletesszük a maradék fokhagymát. Az egészet alufóliával lefedjük és kb. 1,5 óráig 200 C fokon sütjük. Közben a saját levével időnként meglocsoljuk. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a kockára vágott, sültcsirke fűszersóban átforgatott burgonyát is. A végén reteszük a sonka szeleteket és ropogósra pirítjuk.

vissza

Hozzászólások