• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

2015.01.25.

Fokhagymás-vajas sült csirke, fűszeres burgonyával

Egy szaftos csirkemell receptje, melyben a csirke omlósságát a bőre alá benyomkodott fokhagymás vaj és a legvégén rásütött sonka biztosítja.

Hozzávalók (2 személyre):

1 db bőrös csirkemell

4 gerezd fokhagyma

2 ek. vaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

2 ek. olívaolaj

4 db burgonya

2 dl alaplé vagy víz

2 szelet Pápai Kőröshegyi sonka

Elkészítés:

1. A csirkemellet előkészítés után bedörzsöljük a fűszersóval. A bőrét ujjunk segítségével elválasztjuk a hústól.

2. A vajat összekeverjük 2 db zúzott fokhagymával és egy kanál segítségével benyomkodjuk a csirke bőre alá. Egyenletesen eloszlatjuk. (Tehetünk a vajba fűszernövényeket is.)

Az így elkészített csirkét egy hőálló tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és alaplevet vagy vizet öntönk alá. Beletesszük a maradék fokhagymát. Az egészet alufóliával lefedjük és kb. 1,5 óráig 200 C fokon sütjük. Közben a saját levével időnként meglocsoljuk. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a kockára vágott, sültcsirke fűszersóban átforgatott burgonyát is. A végén reteszük a sonka szeleteket és ropogósra pirítjuk.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!