Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Francia rakott burgonya házi kolbásszal

2016.07.07.

Francia rakott burgonya házi kolbásszal

Francia ihletésű rakott burgonya vajjal, tejszínnel és házi kolbásszal. Finom egytálétel, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Valójában ez egy Anna-burgonya kicsit felturbózva. Az Anna-burgonya köretnek számít, mint ahogyan ebben a receptben már láthattátok. Némi házi kolbásszal (vagy akár házi szalonnával) viszont úgy felturbózhatjuk, hogy főfogásnak is tökéletes. Lehet, hogy ezután majd mindig így készítjük a rakott burgonyát.

Hozzávalók (4 személyre)

6-8 db burgonya

1 db vöröshagyma

200 g házi kolbász

150 g reszelt sajt

3 ek. vaj

250 ml OKÉ habtejszín (vagy más magas zsírtartalmú főzőtejszín)

őrölt fekete bors

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a kolbászt vékony szeletekre, a sajtot pedig lereszeljük.

2. A tejszínt egy tálba öntjük és ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Alaposan elkeverjük.

3. A vajat egy tálkában felolvasztjuk.

4.  A burgonyát megtisztítjuk és 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. Nem szabad beáztatni, mert ekkor elveszítenénk a keményítő ragasztóhatását.

5. Egy hőálló tálat először kevés olvasztott vajjal meglocsolunk, és ebbe helyezzük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk, majd ismét meglocsoljuk olvasztott vajjal. Megszórjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a karikára vágott kolbászt. Ezután következik még egy réteg burgonya. Sózás, vajas locsolás, majd hagyma, kolbász és ismét burgonya, ameddig el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét burgonyával fejezzük be.

Az egészet leöntjük az ízesített tejszínnel, majd rászórjuk a sajtot és 150 C fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

# rakott krumpli # francia rakott burgonya # egytálétel # ebédre # egyszerű receptek # francia receptek #magyaros receptek #burgonyás ételek #gluténmentes ételek #gluténmentes recept #anna burgonya #tejszínes burgonya #egyszerű ebéd 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások