Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csokis-diós low carb muffin

Csokis-diós low carb muffin Fő kategória: desszertek
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér liszt mentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Testépítős spenótos csirkemell

Testépítős spenótos csirkemell Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével

Sült kacsamell, kakukkfüves dijoni mustáros almapürével, burgonyafánkkal és sült fügével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: Valentin-nap, szüret, Márton-nap, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, farsang
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

2016.03.30.

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Sokszor készítek sült oldalast, de ez sokkal finomabb annál. Kevesebb hús van a csonton és így máshogy sül meg. Amerikában népszerűbb a sertésnek ez a része, melyet grilleznek és hozzá barbecue szószt kínálnak, vagy abban is pácolják meg a húst. Én most magyaros fűszerekkel pácoltam, igazi vecsési savanyúsággal és hasábburgonyával kínáltam.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagyobb darab húsos sertés bordacsont

őrölt fekete bors

fokhagyma só

őrölt babérlevél

őrölt rozmaring

fűszerpaprika

morzsolt oregánó

olaj

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük az olajjal, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Érdemes egy éjszakát ebben az olajos pácban állni hagyni.

2. A bepácolt húst másnap (vagy néhány órával később) egy fedeles tálban kezdjük el sütni. Használhatunk cserépedényt vagy fedeles jénai tálat is. Ebben sütjük 200 C fokon kb. 30 percig (egy kevés vizet öntsünk alá), utána levesszük a tál tetejét, hogy ropogósra süljön a husi, és további 10 percig sütjük még grill fokozaton.

Az elkészült húst a csontoknál elvágjuk, hogy kisebb darabokra tudjuk szedni a tálalásnál.

A tálalásnál hasábburgonyát és káposztával töltött almapaprikát kínáltam hozzá a páromnak. Mivel én nem eszem burgonyát a diétám miatt, így nekem főtt kuszkusz és szezámmagos brokkoli volt mellé a köret. Nagyon finom volt. Nyáron grillen is ki fogjuk próbálni.

vissza

Hozzászólások