• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

2016.03.30.

Fűszeres húsos sertés bordacsont magyarosan

Sokszor készítek sült oldalast, de ez sokkal finomabb annál. Kevesebb hús van a csonton és így máshogy sül meg. Amerikában népszerűbb a sertésnek ez a része, melyet grilleznek és hozzá barbecue szószt kínálnak, vagy abban is pácolják meg a húst. Én most magyaros fűszerekkel pácoltam, igazi vecsési savanyúsággal és hasábburgonyával kínáltam.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagyobb darab húsos sertés bordacsont

őrölt fekete bors

fokhagyma só

őrölt babérlevél

őrölt rozmaring

fűszerpaprika

morzsolt oregánó

olaj

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük az olajjal, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Érdemes egy éjszakát ebben az olajos pácban állni hagyni.

2. A bepácolt húst másnap (vagy néhány órával később) egy fedeles tálban kezdjük el sütni. Használhatunk cserépedényt vagy fedeles jénai tálat is. Ebben sütjük 200 C fokon kb. 30 percig (egy kevés vizet öntsünk alá), utána levesszük a tál tetejét, hogy ropogósra süljön a husi, és további 10 percig sütjük még grill fokozaton.

Az elkészült húst a csontoknál elvágjuk, hogy kisebb darabokra tudjuk szedni a tálalásnál.

A tálalásnál hasábburgonyát és káposztával töltött almapaprikát kínáltam hozzá a páromnak. Mivel én nem eszem burgonyát a diétám miatt, így nekem főtt kuszkusz és szezámmagos brokkoli volt mellé a köret. Nagyon finom volt. Nyáron grillen is ki fogjuk próbálni.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!