Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel

Brutál rakott kel dupla baconnel és fokhagymás majonézzel Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 90 perc

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütőtökös mézeskalács egészségesen

Sütőtökös mézeskalács egészségesen Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: őszi, téli
Alkalom: karácsony, Halloween
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: min. 120 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

2016.09.19.

Kakukkfüves omlós sült csirke barackos szőlőraguval

Egy őszi hangulatú recept omlós sült csirkével és fahéjas gyümölcsökkel, melyet a friss kakukkfű tesz igazán különlegessé.

Hozzávalók (2-3 adag):

a sült csirkéhez:

300 g bőrős-csontos csirkemell

őrölt fekete bors

2-3 friss kakukkfűág

1 ek. vaj (pl: Ír vaj)

sütőzacskó

 

a gyümölcsraguhoz:

1 fürt szőlő

2 db őszibarack

2 csipet őrölt fahéj

6 ek. méz

1 dl fehér bor (lehetőleg édes, de olaszrizlinggel is nagyon finom)

 

a kakukkfüves burgonyapüréhez:

6-8 db burgonya

2 ek. tejföl

2 ek. vaj

3 dl tej

1 marék lemorzsolt, friss kakukkfű

Elkészítés:

1. Csirkét megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőzacskóba helyezzük. A zacskóba tesszük a vajat és a megmosott kakukkfűágakat is. A lezárt zacskót egy tepsire helyezzük és 200 C fokon kb. 30-40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben felvágjuk a zacskót, hogy a csirke bőre ropogósra piruljon.

2. A gyümölcsragu elkészítéséhez a szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk, az őszibarackot meghámozzuk, magját kiszedjük és felkockázzuk a húsát.

Egy kisebb lábosban habzásig hevítjük a kb. 6 ek. mézet. Majd beletesszük a gyümölcsöket. Megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, majd felöntjük a borral. Felére elforraljuk a levét. Rövid ideig állni hagyjuk, így egy picit sűrűbb lesz.

3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és még forrón hozzáadjuk a vaj felét és a tejfölt. Kézi robotgéppel elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a tejet a kívánt sűrűségtől függően. Sózzuk, és még egyszer átkeverjük.

Egy kisebb lábosban felolvasztunk egy evőkanál vajat. Beleteszünk két teáskanál morzsolt, friss kakukkfüvet és rövid idő alatt megfonnyasztjuk. Ezzel a kakukkfüves vajjal átkeverjük a burgonyapürénket.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások