Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend létrehozója és szerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal Elkészítési idő (perc): 120
Speciális összetevők figyelembe vétele: Fehér cukor és fehér liszt nélküli
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók
Fő kategória:

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Elkészítési idő (perc):
min.:
max.:
Speciális összetevők figyelembe vétele:



Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

2016.07.15.

Őszibarackos csirkemell mentás kuszkusszal

Ha unod már a szokványos csirkemell recepteket, készítsd el így!

Hozzávalók (4 adag)

500 g csirkemell filé

40 g pulykamell sonka

45 g zsírszegény sajt

140 g őszibarack

 

a páchoz:

2 ek. olívaolaj

őrölt fehér bors

½ citrom leve

60 g őszibarack

 

A körethez:

120 g kuszkusz

180 ml víz

pár csepp olívaolaj

4-5 db friss mentalevél

citromlé

őrölt római kömény

A kuszkuszt érdemes mindig a csomagolási útmutató szerint elkészíteni. A csomagolás szerint 120 g kuszkusz 2 személyre való. Azonban nekem ez túl sok szénhidrát lenne, így csak fél adaggal számoltam, egy főre 30 grammal, de akinek több kell, az duplázza meg ezt a mennyiséget.

Elkészítés:

1. Egy nagyobb tálban elkészítjük a pácot. Ehhez összekeverjük az olívaolajat, a citrom levét a sóval és a borssal. Az őszibarackot apró darabokra vágjuk, és egy mozsárban kinyomkodjuk a levét. A levet és az őszibarack pépet is a páchoz keverjük.

2. Előkészítjük a csirkemellet. Vékony szeleteket vágunk belőle és mindkét oldalát alaposan besózzuk, majd az elkészített pácba tesszük. Az egészet elkeverjük és hűtőben 1-2 órát vagy egy éjszakát pácoljuk.

3. Másnap vagy pár óra múlva a hús mindkét oldalát serpenyőben megsütjük, majd áttesszük egy tepsibe vagy más hőálló tálba.

4. Az elősütött csirkemellre egy szelet sonkát teszünk, rá az őszibarack szeleteket, majd egy kevés sajttal beborítjuk a tetejét.

180 C fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Köret elkészítése:

Felforralunk 180 ml sós vizet. Elzárjuk a gázt és belekeverjük a kimért kuszkuszt és pár csepp olívaolajat. Lefedjük és 5 perc alatt puhára pároljuk.  Utána hozzákeverjük a friss, apróra vágott mentát, ízesítjük citromlével és római köménnyel.

 

1 adag csirkemell 30 g kuszkusszal tartalmaz:

Energia: 278 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 9 g

# barackos csirkemell # barackkal pácolt csirkemell  # egészséges ételek # könnyű ebéd # húsos főételek # diétás ételek # diéta csirkével # enni és fogyni # kuszkusz főzés # mentás # gyümölccsel pácolt

Mentés

vissza

Hozzászólások