Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Papsipka (túrós batyu)

Papsipka (túrós batyu) Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony
Elkészítési idő: max. 60 perc

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel

Őszi csirkecomb almával, zsályával, sütőtökkel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

2014.08.15.

Rakott kelkáposzta nagyon magyarosan

Ezt az ételt lehet nagyon lightosan is készíteni, de most egy igen éhes férfi gyomrot kellett jól lakatnom. Így előkerült a füstölt szalonna , melynek következménye ez a kalóriában gazdag, magyaros rakott kelkáposzta lett.

Hozzávalók (4 személyre):

250 g darált sertéshús

350 g kelkáposzta

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

150 g füstölt kenyérszalonna

20 g zöldpaprika (nem erős)

30 g paradicsom

270 g főtt rizs

3 csipet őrölt fekete bors

3 csipet őrölt fűszerkömény

2 ek. fűszerpaprika

2 dl víz

150 g trappista sajt

1 pohár tejföl

Elkészítés:

1. A rizst megfőzzük. A kelkáposztát levelire szedjük. A vastagabb szárrészeket kivágjuk és alaposan megmossuk. Egy lábosban sós, őrölt köménymagos vizet forralunk, és ebbe tesszük bele apránként a káposzta leveleit néhány percre. Nem kell puhára főzni, csak addig maradjon a vízben, amíg egy kissé össze nem esik. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük.

1. A szalonnát zsírjára pirítjuk. Beletesszük a szalonna bőrét is, hogy még intenzívebb legyen az íze. Ha már félig ropogós, akkor hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A húst pirosra pirítjuk a szalonna zsírban. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Együtt pirítjuk.

3. Tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, melyet elkeverünk, majd 2 dl forró vízzel felöntünk. Zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kisebb lángon 5 percig főzzük.

4. Hozzákeverjük a kifőzött rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. Egy jénai tányért kibélelünk a megfőzött káposztalevelekkel, úgy, hogy a felső egyharmad része kilógjon a leveleknek. A káposztával bélelt jénai közepére tesszük a rizses darált hús felét, egyenletesen eloszlatjuk és egy réteg káposzta levelet teszünk rá. Rátesszük a maradék húst is. Beterítjük a lelógó levelekkel és a közepére is további leveleket teszünk. Tejföllel megkenjük és előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük 30 perce.

Fél óra után reszelt sajttal megszórjuk és további 15-20 percig sütjük.

vissza

Hozzászólások