Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Adventi naptár készítése saját kezűleg

2016.11.30.

Adventi naptár készítése saját kezűleg

A legédesebb ötletek adventi naptárra, nem csak gyerekeknek!

Ajándékot adni öröm. Egy adventi kalendárium által 24 aprócska ajándékkal lepheted meg szeretteidet. Felejtsd el a szokásos csokis naptárakat! Készíts valami személyesebbet!

Az adventi naptár eredete

1851-ben egy német édesanya készített először adventi naptárt kisfiának. A gyermek már nagyon várta a karácsonyt és természetesen minden nap feltette a kérdést, hogy hányat kell még aludni? A leleményes édesanya ezért egy játékot talált ki számára. Egy kartonpapírt 24 részre osztott fel és erre papírból készített neki gyertyákat, amiket aztán mindennap felragaszthatott a fiú. A gyermek így láthatta, mennyit kell még aludni karácsonyig, és ezzel minden nap egy kicsit közelebb érezhette az ünnepet. 

A kisfiú felnőttként nyomdász lett, és úgy döntött, hogy másoknak is átadja az örömöt, melyet az édesanyja szerzett neki az adventi naptárral. Naptárkészítésbe és árusításba kezdett, melynek nagy sikere lett. Ő volt Gerhard Lang, az adventi naptárak atyja.

Gerhard Lang adventi naptára később átalakult. Huszonnégy apró ablak mögött egy-egy darab csokoládé vagy cukorka került elrejtésre, melyek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

Az alapgondolatot meghagyva, némi fantáziával mi is leleményes kalendáriumokat készíthetünk. Kell 24 zacskó, csomag, doboz, üveg, műanyag, stb., melyek ajtóként funkcionálnak és elrejtik az apró ajándékokat karácsonyig.

Íme, néhány inspiráló ötlet:

Egyszerű alapanyagokból:

Ha az alapötlet már megvan, akkor már csak azt kell kitalálnunk, hogy mi kerüljön a naptárba.

Gyerekeknek

mókás tollak vagy ceruzák, radírok, matricák, csillámfestékek, gyöngyök, aprócska játékok, autók, babák, plüss játékok, LEGO figurák, gumilabdák, üveggolyók, stb.

Pinterest

undefined

Nagyobb lánykáknak, szépség kellékek

mini körömlak, mini szájfény, mini parfüm, hajcsat, hajgumi, karkötő, gyűrű, stb.

Pinterest

undefined

Egyéb

hűtő mágnes, kicsi könyvecske, gyertya, karácsonyfadísz, hógömb, süti kiszúró, illóolaj, mini szappan, stb.

Ötletek felnőtteknek

1. Minden napra egy idézet

Írj minden napra egy motiváló idézetet, hogy feldobd a napját az illetőnek!

Pinterest

undefined

2. Csodás emlékek

Írj össze 24 csodás pillanatot, melyet együtt töltöttetek. Ha tudsz, csatolj hozzá képet is, és írj dátumot is! (Pl..: "Június 6., Görögországi nyaralás. Emlékszel erre a gyönyörű naplementére? Számomra az tette olyan csodássá, hogy ott voltál velem és fogtad a kezem.")

Pinterest

undefined

3. Ajándékkártyák

Te magad is készíthetsz ilyeneket, melyet természetesen nálad lehet beváltani. (20 perces talpmasszázs tőlem, romantikus vacsora - te választod meg a menüt és én megfőzöm neked, kutyasétáltatás vagy mosogatás átvállalása egyszeri alkalommal, stb.)

Ezek mellé még választhatsz más élményajándékokat is. Nagyszerű ötleteket találhatsz itt. Mit szólnál például egy lovasszán túrához a festői Pilisben, vagy egy szánkózáshoz a Normafán, VolksWagen szánkóval?

Pinterest

undefined

Gasztro-adventi naptár

Csokoládé helyett számos más finomságot is ajándékozhatsz. Itt nem szükséges arra ügyelned, hogy a kíváncsi szemek elől elrejtsd a meglepetést. Itt az ízek fogják megörvendeztetni az ajándékozottat.

Pinterest

undefined

tea-rajongóknak

Például ennél a tea-rajongóknak készült meglepetésnél nem tudhatod, hogy milyen ízvilágú teát rejtenek az egyes napok. Válogass ínyencségeket bele! Akár egy kis furfangot is belecsempészhetszha olyannak ajándékozod, aki érti a tréfát. (Harry Potter Bogoly Berti-féle mindenízű drazséja ismerős? Ha nem, akkor érdemes utána nézned!)

Akár gyermekednek, akár másnak ajándékozol, számodra a legnagyobb öröm úgy is az lesz, amikor látod, hogy sikerült mosolyt csalnod szeretted arcára. Ha pedig ezt az örömöt majd gyermeked is tovább adja a gyermekének, akkor azt hiszem, már nem csak örömöt adtál neki, hanem egy családi hagyományt is ajándékoztál.

Szerző: Földi Rita

fotók: Pinterest

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!